Υλικά

  • 400 γρ. kale
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί με προζύμι
  • 1 μαρούλι
  • 1 αβοκάντο
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 αντζούγιες με το λάδι τους
  • 15 γρ. παρμεζάνα
  • 5 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το λάχανο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Κάντε μασάζ με το λάδι στα φύλλα για ένα λεπτό και αφήστε τα στην άκρη για να μαλακώσουν λίγο.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC. Κόψτε το ψωμί και απλώστε το σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύστε το με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Ανακατέψτε και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  • Ανακατέψτε μαζί το λάχανο, το μαρούλι, το αβοκάντο και την παρμεζάνα.
  • Ανακατέψτε τα υλικά του ντρέσινγκ (σκόρδο, αντζούγιες, παρμεζάνα, μαγιονέζα, ξύδι) σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύστε τη σαλάτα. Σκορπίστε τα κρουτόν και ανακατέψτε ξανά πριν σερβίρετε.