Σαλάτα του Καίσαρα με kale, αβοκάντο και αντζούγιες

Φτιάχνουμε το δικό μας κρουτόν.
5 Μαρτίου 2024 | 08:00

Υλικά

  • 400 γρ. kale
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 χοντρές φέτες ψωμί με προζύμι
  • 1 μαρούλι
  • 1 αβοκάντο
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 αντζούγιες με το λάδι τους
  • 15 γρ. παρμεζάνα
  • 5 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το λάχανο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Κάντε μασάζ με το λάδι στα φύλλα για ένα λεπτό και αφήστε τα στην άκρη για να μαλακώσουν λίγο.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC. Κόψτε το ψωμί και απλώστε το σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύστε το με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Ανακατέψτε και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  • Ανακατέψτε μαζί το λάχανο, το μαρούλι, το αβοκάντο και την παρμεζάνα.
  • Ανακατέψτε τα υλικά του ντρέσινγκ (σκόρδο, αντζούγιες, παρμεζάνα, μαγιονέζα, ξύδι) σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύστε τη σαλάτα. Σκορπίστε τα κρουτόν και ανακατέψτε ξανά πριν σερβίρετε.
Πρόσφατα Άρθρα
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version