Υλικά

  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 400 γρ. φράουλες
  • 30 γρ. λευκή σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Κόψτε μια λωρίδα λαδόκολλας και αφήστε την στην άκρη. Για να λιώσει η μαύρη σοκολάτα, γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα με 2 εκατοστά νερό και αφήστε να σιγοβράσει. Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και ακουμπήστε το πάνω στην κατσαρόλα, φροντίζοντας το μπολ να μην αγγίζει το νερό. Ανακατεύετε τη σοκολάτα για να λιώσει σταδιακά.

Βήμα 2ο

Εναλλακτικά, λιώστε τη σοκολάτα σε δόσεις των 20 δευτερολέπτων στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας μετά από κάθε δόση μέχρι να λιώσει. Βάλτε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μικρό βαθύ μπολ.

Βήμα 3ο

Κρατήστε απαλά τις φράουλες από τη φυλλώδη κορυφή και βουτήξτε τις στη σοκολάτα. Αφαιρέστε την περιττή σοκολάτα και βάλτε τις στη λαδόκολλα για να σταθεροποιηθούν. Αν σας περισσεύει σοκολάτα, ρίξτε την σε ένα άλλο κομμάτι λαδόκολλας και αφήστε την να σταθεροποιηθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Βήμα 4ο

Για να διακοσμήσετε τις φράουλες, λιώστε τη λευκή σοκολάτα και τη σοκολάτα γάλακτος και αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη.

 

 

.