Υλικά

  • 650 γρ. καλαμάρι φρέσκο, καθαρισμένο καλά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό από ½ πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ¼ λεμόνι ακέρωτο βιολογικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κλωναράκια φρέσκο
  • Θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Πλένουμε το καλαμάρι. Το χαράζουμε σε φέτες μόνο από τη μία του πλευρά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το κύμινο και βυθίζουμε μέσα το καλαμάρι.

Βήμα 2ο

Σε σακούλα μαριναρίσματος ή σε τάπερ βάζουμε το καλαμάρι με όλη τη μαρινάδα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε για λίγη ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε το καλαμάρι από τη σακούλα και πετάμε τη μαρινάδα.

Βήμα 3ο

Αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε στη σχάρα σε υψηλή φωτιά για 2ˊ-3ˊ από κάθε πλευρά (μπορούμε να το ψήσουμε και στο γκριλ για 12-15΄).

Βήμα 4ο

Σερβίρουμε το καλαμάρι και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη προαιρετικά.