Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι διαταραχές του ύπνου ολοένα και αυξάνονται, οπότε δεν αποτελεί πια έκπληξη το γεγονός ότι αισθανόμαστε διαρκώς (ψυχικά και σωματικά) κουρασμένοι. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς εξάντλησης «γράφει» στο πρόσωπό μας με μαύρους κύκλους και σακούλες, θαμπάδα και άτονη επιδερμίδα, ενώ επιδρά αρνητικά και στην υγεία – έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ αποκάλυψε πρόσφατα σύνδεση μεταξύ της έλλειψης ύπνου και ανισορροπίας του μικροβιώματος του εντέρου.

Επειδή για τις περισσότερες από εμάς ο καθημερινός καλός ύπνος μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, κάντε save στο άρθρο γιατί τα τρικ που ακολουθούν θα σας χαρίζουν άμεσα ξεκούραστη όψη τις μέρες που το έχετε ανάγκη!

Διαβάστε επίσης: Μαλλιά: Το chic κούρεμα που επιστρέφει από το παρελθόν

Περιποιηθείτε την περιοχή των ματιών σας

Τα μάτια είναι το πρώτο σημείο που μαρτυρά την κούραση που νιώθετε, οπότε χρειάζεστε έναν άσο στο μανίκι που θα κάνει το βλέμμα σας να δείχνει πιο ξεκούραστο, άμεσα. Η αγαπημένη αισθητικός των stars, Shani Darden, συμβουλεύει να διατηρείτε τις ενυδατικές μάσκες ματιών στο ψυγείο. Έτσι, όταν τις εφαρμόζετε εκτός από την skincare δράση τους θα σας προσφέρουν τα οφέλη μιας κρυοθεραπείας-express. Η θεραπεία με μια LED μάσκα ματιών μπορεί επίσης να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση της απαλότητας και της φωτεινότητας  της περιοχής κάτω από τα μάτια.

Φροντίστε την επιδερμίδα σας

Η έλλειψη ύπνου σίγουρα στερεί από την επιδερμίδα τη φρεσκάδα και τη λάμψη της, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος που βλέπετε το πρόσωπό σας κουρασμένο το πρωί. Το υπέροχο δέρμα είναι αποτέλεσμα σωστού skincare κι ενός ισορροπημένου lifestyle . Ο ανομοιόμορφος τόνος και η υφή του δέρματος μπορεί να το κάνουν να φαίνεται θαμπό για αυτό μην παραλείπετε το χημικό peeling με τα κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδα σας οξέα φρούτων, μία φορά την εβδομάδα, που επαναφέρει τη φρεσκάδα της επιδερμίδας σας.

Μετά την απολέπιση εφαρμόστε μια μάσκα προσώπου που απαντά στις ανάγκες του δέρματός σας τη συγκεκριμένη στιγμή και απογειώνει τη λάμψη του. Για παράδειγμα, αν έχετε λιπαρότητα επιλέξτε μια μάσκα με άργιλο ενώ κάθε τύπος επιδερμίδας θα επωφεληθεί από μια ενυδατική μάσκα -ειδικά αν βρίσκεται αντιμέτωπος με την ξηρότητα.

Μην ξεχνάτε την κρέμα νύχτας

Πολλές γυναίκες εστιάζουν στους ορούς, τα έλαια και τις αμπούλες, αφήνοντας όμως εντελώς εκτός από το skincare τους την φροντίδα νύχτας. Κάποιες λόγω κούρασης, κάποιες επειδή πιστεύουν πως μετά τον καθαρισμό θα κάνουν καλό στην επιδερμίδα της να την αφήσουν να «αναπνέει». Αυτό, όμως, είναι ένας μεγάλος μύθος, όπως εξηγούν οι ειδικοί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ενεργοποιούνται οι αναγεννητικοί μηχανισμοί των κυττάρων και η ειδικά μελετημένη σύνθεση της κρέμας νυκτός την κάνει έναν από τους πιο πολύτιμους συμμάχους στην καταπολέμηση της κούρασης και της θαμπάδας.