Υλικά

  • 1 φλ. λαχανικά της επιλογής μας, κομμένα σε λεπτές φέτες ή τριμμένα ή σε κυβάκια
  • 1/2 φλ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά όσο πιο λεπτά μπορούμε.  Τα βάζουμε σε ένα καθαρό βάζο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ξύδι,αλάτι, ζάχαρη και ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυτό είναι το μείγμα για το τουρσί μας. Περιχύνουμε τα λαχανικά μας, φροντίζοντας να είναι βυθισμένα στο υγρό!

Αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα. Κλείνουμε το καπάκι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι 3 εβδομάδες.