Το ταξίδι του Λούλη, του χαρούμενου χαρταετού, συνεχίζεται με επιτυχία σε μεγαλύτερο θέατρο, από την Κυριακή 7 Απριλίου στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός, για 6 μόνο παραστάσεις.

Η αγάπη των μικρών θεατών έκανε αυτή την αλλαγή αναγκαία για να μπορούν περισσότερα παιδιά να ταξιδέψουν και να ξεναγηθούν στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους της πατρίδας μας.

Μια μουσικοχορευτική παράσταση, σε κείμενο Ρένας Σιγάλα και σκηνοθεσία Βάσως Γουλιελμάκη που γνωρίζει στα παιδιά διασκεδάζοντας τα ήθη και έθιμα της χώρας μας, ενώ παράλληλα, με οπτικοακουστικό υλικό, τα φέρνει σε επαφή με σπουδαίους αρχαιολογικούς τόπους της Ελλάδας μας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Λούλης ο χαρούμενος χαρταετός, που τόσο αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, συνεχίζει τα ταξίδια του και μας γνωρίζει την Αρχαία Ελλάδα, παρέα με τη φίλη του,την Ήρα το γλυκό σπουργίτι.

Τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, μέσα από το πέταγμα του Λούλη!

Πρώτος σταθμός των ταξιδιωτών του Ονείρου, η Ακρόπολη και ένας γάτος τενόρος τραγουδάει για την Αθήνα. Στη Κνωσσό συναντάνε τον βασιλιά Μίνωα και στη Νεμέα το ονομαστό Λιοντάρι της.

Στη ξακουστή Δήλο τους περιμένει ο Διαδούμενος και στην Αρχαία Μεσσήνη ένας τσαγκάρης καλλιτέχνης. Πηγαίνοντας στην Αρχαία Ολυμπία με έκπληξη συναντούν τη Πυθία, ενώ στη Βεργίνα θα τους καλωσορίσει μια Βασίλισσα.

Όλοι τους είναι μια όμορφη, χρωματιστή παρέα, που τη διακρίνει η αγάπη, η φιλία και η αλληλεγγύη.

Το κείμενο είναι βασισμένο στο βιβλίο «ΛΟΥΛΗΣ ΕΝΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ», το οποίο είναι εγγεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές βιβλιοθήκες, της συγγραφέα Ρένας Σιγάλα, μουσικοπαιδαγωγού και εικαστικού.

Παραστάσεις:

Κυριακή 7, 14, 21 Απριλίου στις 11:30

Κυριακή 12, 19, 26 Μαΐου στις 11:30

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά