imommy.gr ΣυνταγέςΤσιγαρέλι με σουπιά & λιαστή ντομάτα

Τσιγαρέλι με σουπιά & λιαστή ντομάτα

Τσιγαρέλι με σουπιά & λιαστή ντομάτα | imommy.gr

Το σπετσερικό είναι κερκυραϊκό μείγμα μπαχαρικών, που βρίσκουμε έτοιμο σε μπαχαράδικα ή το φτιάχνουμε αναμειγνύοντας από ¼ κ.γ. από τα εξής μπαχαρικά σε σκόνη: κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι, γλυκιά πάπρικα, καυτερό κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο.

Υλικά

  • 200 γρ. σουπιά καθαρισμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κιλό χόρτα εποχής (σέσκουλα, σπανάκι, ζοχούς, βλίτα, τσουκνίδες, λάπαθα)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό πράσο (το άσπρο μέρος) σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¼ ματσάκι μάραθο ή άνηθο χοντροκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο χοντροκομμένο
  • ¼ ματσάκι μυρώνια χοντροκομμένα
  • ¼ ματσάκι καυκαλήθρες χοντροκομμένες
  • ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 5-6 φέτες λιαστής ντομάτας χοντροκομμένες
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός
  • ¼ κ.γ. σπετσερικό

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και, μόλις βράσει, ρίχνουμε αλάτι και τα χόρτα. Τα βράζουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ. Κρατάμε ½ φλιτζ. από το νερό όπου έβρασαν.

Βήμα 2ο

Ζεσταίνουμε στην ίδια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι –ξερό και φρέσκο–, το σκόρδο, τη σουπιά και τη λιαστή ντομάτα. Προσθέτουμε τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα, το σπετσερικό, το αλάτι, το πιπέρι, τα φρέσκα χοντροκομμένα μυρωδικά, την τριμμένη ντομάτα και τα βρασμένα χόρτα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μείνει το φαγητό με λίγα υγρά.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πατάτες με τυρί, καρότο και φρέσκια ντομάτα Δίνουμε στη βραστή πατάτα, άρωμα καλοκαιριού σε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο για τα παιδιά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πατατοσαλάτα Το απόλυτο συνοδευτικό σε ΒΒQ γεύματα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άγριο ρύζι, ρόκα, ντοματίνια και ψητό χαλούμι Το άγριο ρύζι έχει ιδιαίτερη χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση. Το σκούρο χρώμα του οφείλεται στην υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ταχινόσουπα με ντομάτα και μανέστρα Αν μας φανεί πολύ πηχτή η σούπα, την αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα Μια παραδοσιακή συνταγή στην plant-based εκδοχή της. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με μαυρομάτικα, ρόκα και ντρέσινγκ πορτοκαλιού Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεβίθια με κουνουπίδι και σάλτσα ταχίνι Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κόλιανδρο και σερβίρουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σουπιές με χόρτα Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με λίγο ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι Τυλίγουμε καλά τα ρολάκια για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γίγαντες κοκκινιστοί Πεντανόστιμα φασόλια γίγαντες με σάλτσα ντομάτας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρες με κουκιά Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαρίδες γιουβέτσι Ένα απολαυστικό γιουβέτσι με κριθαράκι και γαρίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολύχρωμη μπαγκέτα Γεμίστε τη μπαγκέτα σας με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ