imommy.gr ΣυνταγέςΤσιγαρέλι με σουπιά & λιαστή ντομάτα

Τσιγαρέλι με σουπιά & λιαστή ντομάτα

Τσιγαρέλι με σουπιά & λιαστή ντομάτα | imommy.gr

Το σπετσερικό είναι κερκυραϊκό μείγμα μπαχαρικών, που βρίσκουμε έτοιμο σε μπαχαράδικα ή το φτιάχνουμε αναμειγνύοντας από ¼ κ.γ. από τα εξής μπαχαρικά σε σκόνη: κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι, γλυκιά πάπρικα, καυτερό κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο.

Υλικά

  • 200 γρ. σουπιά καθαρισμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κιλό χόρτα εποχής (σέσκουλα, σπανάκι, ζοχούς, βλίτα, τσουκνίδες, λάπαθα)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό πράσο (το άσπρο μέρος) σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¼ ματσάκι μάραθο ή άνηθο χοντροκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο χοντροκομμένο
  • ¼ ματσάκι μυρώνια χοντροκομμένα
  • ¼ ματσάκι καυκαλήθρες χοντροκομμένες
  • ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 5-6 φέτες λιαστής ντομάτας χοντροκομμένες
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός
  • ¼ κ.γ. σπετσερικό

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και, μόλις βράσει, ρίχνουμε αλάτι και τα χόρτα. Τα βράζουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ. Κρατάμε ½ φλιτζ. από το νερό όπου έβρασαν.

Βήμα 2ο

Ζεσταίνουμε στην ίδια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι –ξερό και φρέσκο–, το σκόρδο, τη σουπιά και τη λιαστή ντομάτα. Προσθέτουμε τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα, το σπετσερικό, το αλάτι, το πιπέρι, τα φρέσκα χοντροκομμένα μυρωδικά, την τριμμένη ντομάτα και τα βρασμένα χόρτα και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μείνει το φαγητό με λίγα υγρά.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πασχαλινό τσουρέκι με άρωμα πορτοκαλιού Το πασχαλινό τσουρέκι πιο αρωματικό με λίγο πορτοκάλι (αν δεν είστε φαν της μαστίχας). ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νηστίσιμα muffins Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέικ με αλεύρι βρόμης και αποξηραμένα φρούτα Μια συνταγή πολύ εύκολη και πολύ γευστική ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μύδια με κρόκο Κοζάνης Το χαρακτηριστικό άρωμα του γλύκάνισου δίνει άλλη γεύση σε αυτό το ξεχωριστό μυδοπίλαφο με κρόκο Κοζάνης και τηγανητούς κολοκυθοανθούς ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρυζόγαλο με μέλι, κανέλα και βατόμουρα Το μυστικό είναι όμως να προσθέτεις κρέμα γάλακτος και βούτυρο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζότο μανιταριών Το ριζότο είναι ένα πιάτο που θέλει υπομονή αλλά αξίζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακόρυζο με κρέμα φέτας Μια κλασική συνταγή με ένα τουίστ... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πένες με κόκκινη σάλτσα και μελιτζάνα Πεντανόστιμη συνταγή με θρεπτικά λαχανικά και μεσογειακή γεύση ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομελέτα με μανιτάρια Ιδέα για πεντανόστιμο brunch γεμάτο πρωτεΐνη, που μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ εύκολα και γρήγορα! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυναμωτικές μπάρες με κακάο χωρίς ψήσιμο Εύκολες ενεργειακές μπάρες με αποξηραμένα βερίκοκα και κακάο, γεμάτες με φυτικές ίνες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπαγγέτι με μανιτάρια μπολονέζ Μυστικό: Το μανιτάρι απορροφά όλα τα υγρά και τα αρώματα, κρατώντας τις γεύσεις μέσα στο πιάτο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αβοκάντο τοστ με αυγά ποσέ Δεν είναι μια δύσκολη συνταγή, αρκεί να μας πετύχει το αυγό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Fajitas σαλάτα με κοτόπουλο και τορτίγια Αρωματική, γευστική και χορταστική σαλάτα, χωρίς πολύ κόπο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με φασόλια Πάρτε εκείνη την κονσέρβα με τα φασόλια από το ντουλάπι σας και φτιάξτε αυτή την απλή, θρεπτική και νόστιμη... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πασχαλινό τσουρέκι με άρωμα πορτοκαλιού Το πασχαλινό τσουρέκι πιο αρωματικό με λίγο πορτοκάλι (αν δεν είστε φαν της μαστίχας).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Απόρρητο