Υλικά

  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 80 γρ. βασιλικό
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ζεσταίνετε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε τα κουκουνάρια μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακινώντας τα κατά διαστήματα.

Βήμα 2ο

Βάλτε τα στο μούλτι μαζί με το βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τις σκελίδες σκόρδου. Χτυπήστε το μέχρι να γίνει λείο και αλατοπιπερώστε.

Βήμα 3ο

Φυλάξτε το σε ένα βαζάκι των 250ml. Διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα.