Υλικά

  • 115 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 150ml γάλα σόγιας
  • 240g γιαούρτι σόγιας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 σταγόνα ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φράουλες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα πεκάν
  • Μερικά μικρά φύλλα δυόσμου, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Σε μια κανάτα, χτυπήστε το γάλα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και, στη συνέχεια, ανακατέψτε το με το σύρμα στα ξηρά υλικά για να φτιάξετε ένα παχύρρευστο μείγμα.

Βήμα 2ο

Λαδώστε το τηγάνι και στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Βάλτε 1½ κουταλιά της σούπας σε τρία ή τέσσερα σημεία για να φτιάξετε τα pancakes. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, στη συνέχεια γυρίστε τα. Μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα για να φτιάξετε συνολικά έξι τηγανίτες.

Βήμα 3ο

Σερβίρετε τρεις τηγανίτες ανά άτομο με το υπόλοιπο γιαούρτι, τα μούρα, τα πεκάν και τα φύλλα δυόσμου.