Υλικά

  • 3 κ.γ. στιγμιαίος καφές σε κόκκους
  • 3 κ.σ. λικέρ καφέ
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 85 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4-6 σαβαγιάρ
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ανακατέψτε τους κόκκους του καφέ με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό σε μια μεγάλη κανάτα και ανακατέψτε. Προσθέστε το λικέρ καφέ και 75 ml κρύο νερό. Αδειάστε σε ένα ρηχό πιάτο και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2ο

Φτιάξτε την κρέμα χτυπώντας το μασκαρπόνε, το συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει πηχτή και λεία.

Βήμα 3ο

Σπάστε τα σαβαγιάρ σε δύο ή τρία κομμάτια και βουτήξτε τα στον καφέ για λίγα δευτερόλεπτα. Βάλτε μερικά κομμάτια από τα σαβαγιάρ στον πάτο δύο ποτηριών και καλύψτε τα με την κρέμα. Κοσκινίστε το κακάο και παγώστε για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.