Υλικά

  • 1 κιλό baby πατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό ή θυμάρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Τις βάζουμε να βράσουν. Τις βράζουμε, σκεπασμένες, για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορεί να περάσει ένα πιρούνι μέσα τους.

Στραγγίζουμε καλά. Λαδώνουμε ελαφρώς μια λαδόκολλα με ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε τις πατάτες πάνω στη λαδόκολλα και πατικώνουμε ελαφρώς τις πατάτες.

Αναμειγνύουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό ή το θυμάρι. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στις πατάτες.

Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Τις ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές (10-15 λεπτά).

Τις βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα καιτις ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει πάνω τους το τυρί.

Γαρνίρουμε με λίγο αλάτι και μαϊντανό και σερβίρουμε.