Η πρωινή βιασύνη για τη δουλειά ή το σχολείο μπορεί να εκτοξεύσει το στρες μας στα ύψη. Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση της OnePoll σε 2000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, για πολλούς το άγχος εκτοξεύεται στα ύψη γύρω στις 8:15 π.μ..

Οι περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι αισθάνονται καταβεβλημένοι αφού σηκωθούν από το κρεβάτι. Μερικές από τις πιο κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν είναι οι προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο, η αναζήτηση των χαμένων κλειδιών του σπιτιού και η απόφαση για το τι θα φορέσουν.

Διαβάστε επίσης: Νήπιο: Ήσυχες μεσημεριανές δραστηριότητες που προάγουν τη χαλάρωση και την ανεξαρτησία

Πώς θα κάνετε τα πρωινά σας λιγότερο αγχωτικά

Ξεκινήστε την προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ

Πολυάριθμες έρευνες δείχνουν ότι η σταθερή ροή προγράμματος υποστηρίζει την υγιή κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Με απλά λόγια, τα μικρά σας επωφελούνται από σχέσεις και περιβάλλοντα που είναι προβλέψιμα γι’ αυτά.

Η συνέπεια και η προβλέψιμη ροή πριν τον ύπνο θα βοηθήσουν τόσο τις νύχτες όσο και τα πρωινά πριν το σχολείο να γίνουν πιο ευχάριστα και λιγότερο αγχωτικά.

Ιεραρχήστε τις εργασίες σας και καταγράψτε τους στόχους για την επόμενη μέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει σημαντικά να κερδίσετε έδαφος το πρωί αφού θα έχετε ένα σαφές σχέδιο και εστιασμένη την προσοχή σας.

Επαινέστε την καλή συμπεριφορά

Το επαινείτε τα παιδιά για μικρά πράγματα και να τους δίνετε μια αγκαλιά μπορεί να τα βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν ότι η καλή συμπεριφορά έχει τα οφέλη της και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους. Αυτό μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη διάθεση ενός πρωινού. Μπορεί να κάνει ένα παιδί να νιώσει ότι εκτιμάτε την προσπάθεια και επομένως να γίνει πιο συνεργάσιμο.

Βάλτε λίγη μουσική

Η ακρόαση μουσικής μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας. Μπορείτε να βάλετε κάτι αργό και χαλαρωτικό για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ηρεμίας. Μπορείτε ακόμα και να βάλετε μια μελωδία που κάνει όλους να θέλουν να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαζί της. Η μουσική θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από το άγχος και θα εγγυηθεί χαμόγελα σε όλους.