1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

30g λιαστές ντομάτες

2 στήθη κοτόπουλου

50 γρ. μαλακό τυρί

80 γρ. σπανάκι

3 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.  Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και πασπαλίστε με τον αποξηραμένο βασιλικό και την αποξηραμένη ρίγανη. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά το κοτόπουλο μέχρι να καλυφθεί με τα βότανα.

Βάλτε το ταψί στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί μέχρι μέσα. Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Έπειτα, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε ή τρίβετε το σκόρδο.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το κρεμμύδι σε κύβους και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει Μετά, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Παράλληλά, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό τους πριν τα στραγγίξετε.

Πλύντε καλά το σπανάκι και στεγνώνετε το με χαρτί κουζίνας. Προσθέστε το σπανάκι στο τηγάνι με την πάπρικα και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί. Μόλις είναι έτοιμο, κόβετε σε φέτες το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε μια καθαρή σανίδα κοπής.

Κόβετε τις λιαστές ντομάτες στη μέση. Προσθέστε τα μακαρόνια στο τηγάνι με το ζωμό, το μαλακό τυρί, το μισό τριμμένο ιταλικό σκληρό τυρί (κρατήστε το υπόλοιπο για γαρνιτούρα), το κοτόπουλο και τις μισές λιαστές ντομάτες.

Ανακατέψτε καλά τα πάντα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα ή μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κολλάει στα ζυμαρικά. Προσθέστε λίγο αμυλούχο νερό ζυμαρικών αν φαίνεται στεγνό. Σερβίρετε τα κρεμώδη ζυμαρικά με το υπόλοιπο τριμμένο ιταλικό σκληρό τυρί.