Υλικά

10-12 γαρδουμπάκια
1½ κιλό χόρτα εποχής
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ματσάκι μυρώνια
4 ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα μυρώνια, τα χοντροκόβουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2ο

Διαλύουμε τον πελτέ στην τριμμένη ντομάτα και τον ρίχνουμε στο ταψί με τα χόρτα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά. Ακουμπάμε τα γαρδουμπάκια πάνω στα χόρτα και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 3ο

Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 40 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμα.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ