imommy.gr ΣυνταγέςBaby πατάτες λεμονάτες με κρεμμύδι τουρσί

Baby πατάτες λεμονάτες με κρεμμύδι τουρσί

Baby πατάτες λεμονάτες με κρεμμύδι τουρσί | imommy.gr

Φτιάχνουμε το δικό μας τουρσί στο σπίτι.

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες baby
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ραπανάκια σε φέτες
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το κρεμμύδι τουρσί

  • 1 κόκκινο άνυδρο ξερό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινα σταφύλια
  • ½ κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. ζάχαρη επιλογής μας
  • Νερό ζεστό
  • 3-4 κόκκους πιπεριού (προαιρετικά)
  • Λίγο σιναπόσπορο (προαιρετικά)
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ή ροδέλες. Το βάζουμε σε ένα μικρό γυάλινο σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξίδι και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι πίκλες κρεμμυδιού από το υγρό. Αν θέλουμε έξτρα άρωμα, ρίχνουμε στο βάζο κόκκους πιπεριού ή σιναπόσπορο και λίγο άνηθο.

Σφραγίζουμε το βάζο με το καπάκι του και το ανακινούμε δυνατά να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το τουρσί να σταθεί για 30 λεπτά και να κρυώσει σιγά σιγά. Με αυτήν τη διαδικασία, το κρεμμύδι γίνεται κόκκινο, μαλακώνει ελαφρώς και αποκτά γλυκόξινη γεύση.

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), μέχρι να μαλακώσουν. Τις κόβουμε στη μέση όσο είναι ζεστές και τις σερβίρουμε σε σαλατιέρα.

Χτυπάμε στην κουζινομηχανή το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την κάπαρη το λεμόνι λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες όσο είναι ζεστές και ανακατεύουμε να το απορροφήσουν. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα ραπανάκια και το κρεμμύδι τουρσί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
FOOD & PROPS STYLIST OLIVIA ARTEMIS
WEBB ASSISTANT PROPS STYLIST MARIA GIANNOURAKOU
ASSISTANT FOOD STYLIST ANASTASIA ZEPI
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λευκά φασόλια με ταχίνι και μυρωδικά Μία ιδιαίτερη και χορταστική λευκή φασολάδα με ταχίνι, ρίγανη και κύμινο. Απολαύστε τη ζεστή, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φαλάφελ με καρότο και κόλιανδρο Δοκιμάστε μια ακόμη πιο υγιεινή εκδοχή για φαλάφελ, με σάλτσα γιαουρτιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο στη σχάρα με πέστο Μια γρήγορη και εύκολη σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού Ένα ιδιαίτερο αλμυρό κέικ για χορτοφάγους με ξηρούς καρπούς και κάστανα, για να μπούμε για τα καλά στο mood... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στρογγάνοφ με μανιτάρια Μία εύκολη συνταγή για ένα χορτοφαγικό στρογγανόφ μανιταριών, τόσο πλούσιο και νόστιμο όσο και η κλασική εκδοχή με κρέας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο Ανανεώστε την κλασική σας σαλάτα τόνου με αυτή την υπέροχη συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο Χορταστική και εύκολη στην εκτέλεση συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσιγαριστά χόρτα με λαβράκι Αρωματική, μεσογειακή συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Λευκά φασόλια με ταχίνι και μυρωδικά Μία ιδιαίτερη και χορταστική λευκή φασολάδα με ταχίνι, ρίγανη και κύμινο. Απολαύστε τη ζεστή, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Απόρρητο