Υλικά

  • 6 χοιρινά κότσια
  • 10 κολοκυθάκια baby
  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 κλωναράκια σέλερι σε φέτες
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • Eλαιόλαδο
  • Aλάτι, πιπέρι
  • Νερό ή ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ανακατεύουμε καλά σε μια γάστρα τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας, να πάρει χρώμα ομοιόμορφα. Το αλατοπιπερώνουμε και το μεταφέρουμε στη γάστρα με τις πατάτες.

Βήμα 2ο

Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πράσο, το σκόρδο, το σέλερι, τα καρότα και το θυμάρι. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά στη γάστρα με τις πατάτες και το κρέας. Συμπληρώνουμε νερό ή ζωμό, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 2-2½ ώρες.

Βήμα 3ο

Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια baby. Επαναφέρουμε το σκεύος στο φούρνο χωρίς το καπάκι του και ψήνουμε ξεσκέπαστο το φαγητό για άλλα 10-15 λεπτά.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΙΜΟΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ