Η μουσική δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο και είναι η μόνη «γλώσσα» που όλος ο κόσμος καταλαβαίνει. Δεν γνωρίζει σύνορα. Μας οδηγεί σε μέρη που κανένα ταξιδιωτικό γραφείο δεν θα μπορούσε. Έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους. Μας κρατά συντροφιά σαν ένα καλό βιβλίο.

Η μουσική μάς συντροφεύει σε πολλά σημαντικά γεγονότα της ζωής μας – από το νανούρισμα που μας τραγουδούσε η μαμά μας όταν ήμαστε μωρά, στα πρώτα μας σχολικά χρόνια, στην αποφοίτηση, μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας. Θα έλεγε κανείς ότι θα μπορούσε να μας βοηθήσει να γράψουμε την αυτοβιογραφία μας.

Επιπλέον, η αγάπη για τη μουσική μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις γενιές. Μάλιστα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα (UA) υποστηρίζουν ότι οι γονείς και τα παιδιά που ακούνε μουσική μαζί έχουν καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Family Communication, όταν οι γονείς και τα παιδιά άκουγαν την ίδια μουσική στα νεανικά τους χρόνια, συμπαθούσαν περισσότερο ο ένας τον άλλον αργότερα στη ζωή τους.

«Ακόμη και κάτι τόσο απλό όσο η ακρόαση μουσικής στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου θα μπορούσε να σας φέρει πιο κοντά», υπογραμμίζει η ερευνητική ομάδα του UA. Οι γονείς που έβρισκαν μέρη όπου μπορούσαν να μοιραστούν μουσικές εμπειρίες με τα παιδιά τους είχαν πιο ισχυρούς δεσμούς, σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA) τονίζουν ότι τα συναισθήματα που δημιουργούνται από την ακρόαση μουσικής χαράζουν στη μνήμη μας ανεξίτηλες αναμνήσεις. Αλλά πού θα ζήσετε μια τέτοια δυνατή εμπειρία που ενώνει μικρούς και μεγάλους;

Κλείστε τώρα τα εισιτήριά σας για τα Mad VMA 2024 από τη ΔΕΗ – τον μεγαλύτερο μουσικό θεσμό στην Ελλάδα (η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει)!

Bonus: Έτσι θα φανείτε και πιο cool στα μάτια των παιδιών σας.

Τα Mad Video Music Awards 2024 από την ΔΕΗ αποτελούν τη young κοινότητα που ενώνει δυνατά όλους τους fans, τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας στη μεγαλύτερη μουσική γιορτή, εκεί όπου όλοι νιώθουν τη φουλ ενέργεια και το μοναδικό vibe των Mad VΜΑ.

Φέτος, η απονομή των Mad Video Music Awards θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Γήπεδο Tae Kwon Do, ενώ το MAD VMA VILLAGE FESTIVAL από την ΔΕΗ, το πράσινο «χωριό» των MAD VMA, ανοίγει τις πόρτες του από την Τρίτη 18 Ιουνίου, στον εξωτερικό χώρο του Tae Kwon Do, με μια σειρά μοναδικών εμπειριών για το κοινό. Mε τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις, τους πιο hot superhosts και τις πιο cool εκπλήξεις! Allday eventsgamesstreet artfood courtworkshops & talks που θα ξεχωρίσουν, θα σας εμπνεύσουν και θα σας κάνουν να διασκεδάσετε, όσο ποτέ!

Αποκορύφωμα του φεστιβάλ, η μεγάλη MAD pop συναυλία με την Anastasia το βράδυ της Τρίτης, που υπόσχεται να μας ξεσηκώσει όλους, αλλά και το καλύτερο κλείσιμο του διημέρου, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, το after party των βραβείων, με DJ τον Αντώνη Δημητριάδη!

Η είσοδος στο MAD VMA VILLAGE από τη ΔΕΗ είναι δωρεάν!