Το μακιγιάζ του καλοκαιριού δε θέλει πολλά. Αντηλιακό, ελαφριές υφές, λάμψη και μπρονζέ επιδερμίδα είναι όλα όσα αναζητούν οι περισσότερες γυναίκες για τέλειο, summer skin και οι φετινές τάσεις στο καλοκαιρινό μακιγιάζ υπόσχονται αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τα πιο «καυτά» summer makeup trends για το 2024, που θα σας μεταμορφώσουν στην ωραιότερη παρουσία του νησιού -και της πόλης!

Διαβάστε επίσης: Jelly lips: Το πιο «ζουμερό» μακιγιάζ χειλιών για το καλοκαίρι

Σούπερ λάμψη

Τα glossy βλέφαρα είναι μια τάση που βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό και δεν μπορεί να αγνοηθεί πλέον. «Βλέπουμε αυτό το trend να εμφανίζεται στην πασαρέλα και στα editorials εδώ και χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχει περάσει στη mainstream εποχή του γιατί απλά δε διαρκεί, «τσαλακώνει» και δημιουργεί ένα γενικό χάος στην πραγματικότητα» αποκαλύπτει ο διάσημος makeup artist Kasey Spickard. «Ωστόσο, πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχουν μερικά διασκεδαστικά hacks και νέες φόρμουλες που μπορούν να κάνουν αυτήν την τάση πιο φορέσιμη. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι ένα dewy, glossy look είναι τέλειο για το καλοκαίρι» προσθέτει ο ίδιος.

Οι TikTokers που ασχολούνται ιδιαίτερα με αυτό το trend, χρησιμοποιούν υγρό κραγιόν με έντονη λάμψη για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα.  Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρεμώδη σκιά ματιών με σατινέ φινίρισμα, που θα σας χαρίσει επίσης αυτό το γυαλιστερό εφέ και δε «σπάει».

Μάλιστα, σύμφωνα με την επαγγελματία makeup artist Jonet Williamson, η λαμπερή τάση θα συνεχιστεί και στα χείλη. «Πιστεύω ότι τα lip oils και οι θεραπείες χειλιών θα συνεχίσουν να ωθούν τα παραδοσιακά lip gloss στο παρασκήνιο ή ακόμη και να χρησιμοποιούνται περισσότερο μαζί -τα lip oils και τα lip gloss- για σούπερ λάμψη και στα χείλη» μοιράζεται η ίδια.

Grungy eyes

Αυτό το καλοκαίρι, οι τάσεις στο μακιγιάζ από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μεταφέρονται δυναμικά στο μακιγιάζ των ματιών. Σκεφτείτε τους μπλε και πράσινους τόνους και αυτό που η διάσημη makeup artist Renée Loiz περιγράφει ως «grunge και graphic σκιές ματιών που είναι edgy και ακατάστατες».

Εάν, λοιπόν, έχετε βάλει στην άκρη τις έντονες σκιές, μάλλον ήρθε η ώρα να τις φέρετε πάνω πάνω στο νεσεσέρ σας.

Berry lips

Οι αποχρώσεις των μούρων θα αποτελέσουν μεγάλη τάση στο μακιγιάζ των χειλιών και των ζυγωματικών. «Τα stained lips σε berry τόνους θα συνεχίσουν να είναι τεράστιο makeup trend μέχρι το καλοκαίρι. Τα lip stains, που θα χρησιμοποιήσετε για αυτό το αποτέλεσμα, προσφέρουν εύκολη εφαρμογή και μπορούν να ταιριάξουν με οποιοδήποτε makeup look» εξηγεί η makeup artist Renée Loiz.

Απλώστε το lip stain στο κέντρο των χειλιών και κάντε πολύ καλό blending προς τις άκρες των χειλιών, για ένα ομοιόμορφο ombre εφέ.

Τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος

Σύμφωνα με τη Jonet Williamson, περιμένετε να δείτε πιο «ζωηρές» αποχρώσεις στα μάτια και τα μάγουλα. Καθώς το ρουζ συνεχίζει να είναι και το καλοκαίρι μεγάλη τάση, το ίδιο in θα είναι και τα πολύχρωμα μάτια -σκεφτείτε πορτοκαλί ή μπρονζέ σκιές ματιών-, αλλά και οι πιο διακριτικοί τρόποι για να βάλετε χρώμα στα eye makeup looks σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μια φωτεινή απόχρωση eyeliner -κίτρινο ή πορτοκαλί- αντί του κλασικού μαύρου.

Φυσικά φρύδια

Είναι η εποχή του φυσικού φρυδιού! Αυτό σημαίνει ότι δε γεμίζουμε πια τα φρύδια με προϊόντα φρυδιών με χρώμα, ειδικά για το καλοκαίρι, αλλά εστιάζουμε σε ένα υγιές, fluffy, πολυδιάστατο αλλά μινιμαλιστικό στιλ φρυδιών.

Για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να στραφείτε προς τα brow pens και να αφήσετε στην άκρη τις πομάδες φρυδιών. Η Renée Loiz συνιστά να πάρετε ένα brow pen σε απόχρωση πιο ανοιχτή από το χρώμα των φρυδιών σας για το τέλειο αποτέλεσμα.

Cloud skin

Το cloud skin θέλει πιο «στεγνό» τελείωμα στην επιδερμίδα, το οποίο θα είναι πιο λαμπερό-ματ παρά glassy και πολύ γυαλιστερό. «Σε αυτό το makeup look, δηλαδή, το highlighter τοποθετείται στο πρόσωπο με μεγαλύτερη ακρίβεια, καθώς θέλουμε διακριτικές λάμψεις στο πρόσωπο» εξηγεί η Jonet Williamson. Προτιμήστε να το εφαρμόσετε απλώς ψηλά στα ζυγωματικά για μια πιο «μετρημένη» δόση λάμψης.

Μπρονζέ λάμψη

Αν έχετε πιο χλωμή επιδερμίδα, το μπρονζέ makeup look είναι ιδανικό για εσάς, καθώς θα «ζεστάνει» το δέρμα σας. Για να το πετύχετε θα χρειαστείτε bronzer, το οποίο θα εφαρμόσετε στο μέτωπο, στη γραμμή των μαλλιών και στα ζυγωματικά. «Το μόνο πράγμα που θα μπορούσατε να προσθέσετε σε αυτό το μακιγιάζ είναι το φυσικό δέρμα και οι φακίδες που είναι σαν να έχουν δημιουργηθεί από τον ήλιο» προτείνει ο celebrity makeup artist Robin Evans.