Edgy και λαμπερό, το pixie cut των 90s δεν ήταν το μετρημένο pixie της Mia Farrow στην ταινία Rosemary’s Baby, αλλά το power pixie, που θα δείτε σε διάσημες κυρίες, όπως οι Toni Braxton, Meg Ryan και Drew Barrymore. Ναι, αυτό το εξαιρετικά κοντό κούρεμα μπορεί να είναι ταυτόχρονα θηλυκό και sexy. Εάν σκέφτεστε να κόψετε πολύ κοντά τα μαλλιά σας, το 90s pixie cut είναι το ιδανικό κούρεμα για εσάς και παρακάτω θα μάθετε τα πάντα για αυτό.

Διαβάστε επίσης: Χέρια που γερνούν πιο γρήγορα από το υπόλοιπο δέρμα; Αποφύγετε αυτές τις 3 συνήθειες

Τι είναι το 90s pixie cut

Ουσιαστικά, πρόκειται για τα πολύ κοντοκουρεμένα μαλλιά, σε αγορίστικο στιλ, με διακριτικές -επίσης κοντές- αφέλειες γύρω από το πρόσωπο, για να δημιουργείται ένα πιο messy αποτέλεσμα. «Όπως και στο bob, το κοντό pixie ήταν βασικό μέρος της κουλτούρας την εποχή των ’90s, με διασημότητες όπως η Winona Ryder και η Halle Berry να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες και να γίνονται γνωστές για τα πολύ κοντά μαλλιά τους» αποκαλύπτει ο Eugene Smith, senior stylist στα John Frieda salons.

«Κι έτσι, με την αναβίωση του νοσταλγικού αυτού στιλ της δεκαετίας του ’90 -και τον σημαντικό αντίκτυπό του τόσο στη μόδα όσο και στα μαλλιά- δεν αποτελεί πια έκπληξη το γεγονός ότι το pixie cut επανήλθε δυναμικά» προσθέτει ο ίδιος. Ερχόμενοι στο σήμερα, το συγκεκριμένο κούρεμα έχουν υιοθετήσει και η Zoë Kravitz, αλλά και η Florence Pugh και η Jourdan Dunn, η οποία έκανε το ντεμπούτο της με το κοντοκουρεμένο στιλ μαλλιών της νωρίτερα φέτος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

«Τείνω να μην κουρεύω υπερβολικά πολύ την πελάτισσα που θέλει κοντό μήκος, εκτός αν είναι απολύτως σίγουρη, γι’ αυτό μου αρέσει να κάνω πρώτα ερωτήσεις για να μάθω τι την ενέπνευσε για αυτήν την αλλαγή και πόσο καιρό τη σκεφτόταν» εξηγεί ο Smith. «Το να κάνεις ένα pixie κούρεμα είναι μια τεράστια δέσμευση, επομένως είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι χρειάζεσαι τακτικά κουρέματα για να διατηρήσεις αυτό το κοντό μήκος» τονίζει ο ίδιος. Ο Eugene Smith εξηγεί, επίσης, ότι του αρέσει να διασφαλίζει ότι οι πελάτισσές του συμμετέχουν πάντα στη διαδικασία του κουρέματος σε κάθε βήμα της «διαδρομής», καθώς με αυτόν τον τρόπο έχουν πάντα μια διασκεδαστική και αξέχαστη εμπειρία.

Σε ποια σχήματα προσώπου ταιριάζει

«Η ομορφιά του pixie cut είναι ότι μπορεί να τροποποιηθεί και να προσαρμοστεί, ώστε να ταιριάζει σε οποιοδήποτε σχήμα προσώπου. Αφορά περισσότερο το προσωπικό σας στιλ παρά το σχήμα του προσώπου σας. Το pixie είναι μια τολμηρή δήλωση ομορφιάς, γι’ αυτό θα πρέπει να το κάνετε δικό σας, ώστε να μπορέσετε να το υποστηρίξετε» εξηγεί ο Eugene Smith.

Πώς θα το ζητήσετε

Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το 90s pixie cut θα πρέπει να δείξετε στον κομμωτή σας μερικές φωτογραφίες από διάφορα looks, για να κατανοήσει το στιλ που θέλετε. Οι διαφορετικές υφές των μαλλιών παίζουν, επίσης, μεγάλο ρόλο ως προς την ολοκληρωμένη εμφάνιση του pixie κουρέματος που επιθυμείτε. «Εάν τα μαλλιά σας είναι ίσια ή έχουν λεπτή τρίχα, θα χρειαστούν ένα ελαφρύ φυλάρισμα, για να αποκτήσουν δομή και όγκο. Ωστόσο, όσες έχουν φυσικά σγουρά μαλλιά μπορεί να θέλουν να κόψουν τα μαλλιά και να τα αφήσουν στη φυσική τους κατάσταση, για να πετύχουν ένα πιο φρέσκο, ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα ή ίσως να επιλέξουν μια τεχνική ισιώματος για μια πιο κομψή εμφάνιση. Υπάρχει τόση ευελιξία στο σύγχρονο pixie που όλες θα βρείτε το στιλ που σας ταιριάζει» εξηγεί ο Eugene Smith.