Ακόμα θυμάμαι το γλυκό συναίσθημα της προσμονής όταν περίμενα το πρώτο μου παιδί. Ανάμεικτο με τον φόβο του άγνωστου και τη σκέψη «αχ, να πάνε όλα καλά», αυτό το συναίσθημα της γλυκιάς αναμονής θα μείνει ανεξίτηλο μέσα μου.

Προσωπικά, θυμάμαι αυτή την περίοδο και χαμογελώ αυτόματα, αναπολώντας την.

Χάζευα ώρες ατελείωτες όλα τα απαραίτητα για τον ερχομό ενός μωρού, ενώ είχα βάλει σκοπό να βρω και να επιλέξω τα πιο όμορφα αλλά και τα πιο safe baby essentials, με πρωταγωνιστή το καρότσι.

Έκανα έρευνα αγοράς, ρώτησα, έμαθα και κατέληξα πλέον στο ότι πράγματι το καρότσι είναι η βασικότερη αγορά που θα κάνεις ως νέος γονιός, καθώς πρόκειται για το καλωσόρισμά του μωρού. Είναι το πρώτο του μεταφορικό μέσο και οφείλεις να του προσφέρεις ασφάλεια αλλά και άνεση.

Στην εξίσωση όμως, τουλάχιστον για μένα, πρέπει να μπει τόσο η πρακτικότητα όσο και η αισθητική. Μπορεί να μην είναι υψίστης σημασίας, όπως η ασφάλεια και η άνεση του μωρού, είναι όμως σημαντικά.

Μεταφορά με το αυτοκίνητο – Ο βρεφικός «θρόνος»

Πρωτίστως, χρειάζεται να βρεις ένα κάθισμα αυτοκινήτου που να πληροί όλα τα κριτήρια ασφαλείας για την μεταφορά του μωρού. Είναι η πρώτη του “φωλίτσα” μετά την αγκαλιά της μαμάς και πρέπει να είναι εξίσου ασφαλή. Να έχει προδιαγραφές που θα σε διευκολύνουν στην μεταφορά, χωρίς όμως να γίνεται έκπτωση στην ασφάλεια, δηλαδή σαν το βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου Darwin Infant Recline της Ingelsina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by InglesinaGR (@inglesinagr)


Είναι εργονομικό χάρη στο σύστημα ανάκλισης που του επιτρέπει μια σχεδόν απόλυτα οριζόντια θέση και το βοηθά να ευθυγραμμίσει την πλάτη και τα πόδια του για να είναι πάντα άνετο ακόμα και όταν ταξιδεύετε.

Επιπλέον, η προαιρετική περιστρεφόμενη Isofix βάση 360° i-Size προσφέρει καινοτόμες τεχνολογίες που αυξάνουν τα επίπεδα ασφαλείας και σαφώς περιστρέφεται 360°, για να αποφευχθούν οι μικρο-δυσκολίες στο μπες-βγες με το βρέφος στο αυτοκίνητο. Μεταξύ μας, οι πρώτες φορές είναι περίεργες καθώς το πλασματάκι σου είναι τόσο εύθραυστο και ένα άγχος για να μην χτυπήσει κάπου, να μην στριμωχτεί είναι λογικό να υπάρχει.

Πορτ-μπεμπέ ή αλλιώς η σύγχρονη καλαθούνα

Μετά τον “βρεφικό θρόνο” του αυτοκινήτου, επόμενο task είναι το πορτ-μπεμπέ. . Εδώ μιλάω εκ πείρας και παρακαλώ πιστέψτε με. Το πορτ-μπεμπέ έχει σημασία, περισσότερη από αυτή που νομίζουν πολλοί γονείς. Υπάρχει ακόμα η αίσθηση ότι το παιδί κοιμάται στην κούνια ή το λίκνο και το πορτ-μπεμπέ είναι για τις βόλτες του.

Όμως σκέψου, πλέον πόσοι γονείς κάνουν βόλτες με τα μωρά τους από τους πρώτους μήνες ζωής τους, η οποίες είναι μεγάλες σε διάρκεια και το παιδί κοιμάται σχεδόν την περισσότερη ώρα. Και πόσο λάθος είναι να κάνουν αυτές τι πολύωρες βόλτες με το μωρό στο βρεφικό κάθισμα του αυτοκινήτου, στο οποίο οι δύο ώρες είναι το maximum που μπορεί να κάθεται εκεί;

Πιστεύω ότι το βρέφος έχει ανάγκη την επαφή με τον έξω κόσμο για πολλούς λόγους. Τα μηνύματα που λαμβάνει, ακόμα και να δεν τα αντιλαμβάνεται συνειδητά, η φύση που αφουγκράζεται, οι πληροφορίες που λαμβάνει είναι πράγματα χρήσιμα για την ανάπτυξή του.

Αν έχεις και ένα παιδί που δεν κοιμάται εύκολα, όπως εγώ, τότε το πορτ-μπεμπέ είναι το βασικότερο όλων τους πρώτους μήνες της ζωής του. Εκεί κοιμάται, εντός και εκτός σπιτιού, εσύ νιώθεις μία μεγαλύτερη ελευθερία για ξεπόρτισμα και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν να έχεις επιλέξει ένα super σύστημα μεταφοράς QUATTRO από την Inglesina για να μπορείς να συνδυάζεις όλα τα στοιχεία του για την ενίσχυση του – πολύ σημαντικού – αδιάκοπου ύπνου του μωρού.

Αρχικά είναι μεγάλο και ευρύχωρο. Πράγμα που σημαίνει ότι το παιδί θα μπορεί να μείνει εκεί έως και 6 μηνών, ίσως και περισσότερο. Το κάτω μέρος του διαθέτει σύστημα ελέγχου εξαερισμού, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αέρα και της θερμοκρασίας μέσα στο πορτ-μπεμπέ. Τα παράθυρα εξαερισμού διευκολύνουν την κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό και έτσι διασφαλίζεται η καλή κυκλοφορία του αέρα και το περιβάλλον διατηρείται δροσερό και αεριζόμενο.

Το βραβευμένο ειδικό στρώμα στήριξης Welcome Pad που διαθέτει είναι φανταστικό, σχεδιασμένο έτσι ώστε όχι μόνο να εξασφαλίζει μία σωστή βάση για το μωρό, αλλά και να προστατεύει από συμβάντα που συχνά αντιμετωπίζουν οι γονείς με βρέφη.

Στηρίζει σωστά την σπονδυλική του στήλη, έχει ειδικά σχεδιασμένο προσκέφαλο κατά της πλαγιοκεφαλίας, είναι επενδυμένο με ειδικό καπιτονέ για αισθητηριακή διέγερση (!) και σαφώς διατηρεί τη σωστή θερμοκρασία έτσι ώστε να μπορεί να κοιμάται το μωρό ανενόχλητο.

Ο ρυθμιζόμενος ανατομικός κύλινδρος που θα ανακαλύψεις, αν το πιάσεις είναι υπεύθυνος για να συνοδεύει την ανάπτυξη του μωρού που είναι ταχύτατη τους πρώτους μήνες συνοδεύοντας απαλά τη φυσική κάμψη των ποδιών του νεογνού, ευνοώντας τη μυοσκελετική χαλάρωση.

Ουσιαστικά, αυτό το πορτ-μπεμπέ προσφέρει στο μωρό μία εμπειρία ευεξίας συνολικά, με στοιχεία που και ως ενήλικες θα πρέπει να προσέχουμε στον ύπνο, αλλά και την ξεκούρασή μας.

Με ένα τέτοιο “κινούμενο κρεβάτι” μπορείς να πας παντού ή και να κοιμίζεις το μωρό στο καρότσι, να μην το ξυπνάς στη μεταφορά και να είσαι ήσυχη. Η αλήθεια είναι ότι σε ένα τόσο καλά εξοπλισμένο πορτ-μπεμπέ, αφήνεις το παιδί να κοιμάται ήσυχο όσο θέλει, αφού και η τόσο απαραίτητη οριζόντιάς θέση ύπνου και όχι μόνο των πρώτων μηνών είναι εξασφαλισμένη.

“Αγώνες δρόμου” με το καρότσι

Οι βόλτες με το μωρό σου στο καρότσι είναι ανεκτίμητες. Θυμάμαι τον εαυτό μου με φουσκωμένη κοιλίτσα να φαντάζεται αυτές τις φορές που με ένα όμορφο καρότσι θα απολαμβάνω ατελείωτες βόλτες με το μωρό μου.

Όντως είναι πολύ ωραία, σχεδόν χαλαρωτικά. Ειδικά αν έχεις βρει και το καρότσι που σου ταιριάζει, τότε οι βόλτες μπορούν να εξελιχθούν σε μικρές εκδρομές αλλά και μοναδικές εμπειρίες. Βαρύγδουπο ακούγεται το τελευταίο, αλλά πλέον βλέπω γονείς, οι οποίοι συνεχίζουν τις δραστηριότητες που έκαναν και πριν, απλά με καλύτερη παρέα.

Είναι σωστά εξοπλισμένοι και η διαδικασία είναι περισσότερο ευχάριστη παρά αγχωτική. Έχεις λοιπόν, να σκεφτείς και τον τρόπο ζωής σου όταν επιλέξεις καρότσι. Γιατί όταν γίνεσαι γονιός απλά πρέπει να προσαρμόζεσαι και όχι να αλλάζεις. Ένα παιδί χρειάζεται τους γονείς του και είναι καλά όταν είναι και εκείνοι. Επομένως, βρες το καρότσι/μοντέλο που θα “κουμπώσει” καλύτερα στο lifestyle σου.

Το ELECTA της Inglesina θα κάνει πιο εύκολες και πρακτικές τις βόλτες στην πόλη, ενώ το στιλάτο APTICA είναι για τα καρότσια, ότι το crossover για τα αυτοκίνητα. Είναι άνετο και ιδανικό για πολυάσχολους γονείς.

Για off road βόλτες και οικογένειες που αγαπούν τις περιπέτειες, η Inglesina έχει το αντίστοιχο “όχημα”. Το APTICA XT Adaptive Cruise θα κάνει πιο ασφαλείς και άνετες για το μωρό αλλά και για σένα τις “δύσκολες διαδρομές”.

Επομένως το ερώτημα είναι ποιο μοντέλο από τα συστήματα QUATTRO της Inglesina σου ταιριάζει. Τα υπόλοιπα ερωτήματα έχουν απαντηθεί και με το παραπάνω καθώς και με τα χρήσιμα και τόσο stylish αξεσουάρ που συνοδεύουν το σύστημα σε κάθε επίπεδο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by InglesinaGR (@inglesinagr)

Το καρότσι περιπάτου είναι μία επένδυση που δεν θα μετανιώσεις και η Inglesina έχει φροντίσει να καλύψεις κάθε σου ανάγκη,  από κάθε άποψη.

Τα highlights

Το ειδικό στρώμα στήριξης που περιλαμβάνεται στα συστήματα μεταφοράς της Inglesina Welcome Pad είναι πραγματικά θησαυρός. Σκέψου μία δική σου συνεδρία μασάζ και φαντάσου κάτι αντίστοιχο σε αίσθηση για το μωρό σου – εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι.

Η σωστή οριζόντια θέση στο πορτ-μπεμπέ για τους πρώτους μήνες που είναι σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη του μωρού και φυσικά η εξασφάλισή της ακόμα και στο λεγόμενο “αυγό” (το βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου).

Η αισθητική των συστημάτων μεταφοράς QUATTRO που σε κάνει να νιώθεις ακόμα πιο όμορφα κάνοντας τη βόλτα σου με το μωρό. Ξέρω είναι το τελευταίο στη λίστα με τα απαραίτητα η αισθητική, αλλά δεν είναι αμελητέa. Ό,τι κάνει τη μαμά να νιώθει καλύτερα είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενο.

Αν επιλέξεις Inglesina, το μόνο που θα σε απασχολήσει είναι το χρώμα που θα έχει το καρότσι σου. Τα υπόλοιπα της must have λίστας είναι ήδη τσεκαρισμένα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by InglesinaGR (@inglesinagr)


Stroll around 😉