Ο καύσωνας και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι ευχάριστες για κανέναν, πόσο μάλλον για το μωράκι σας. Κατά τη διάρκεια του καύσωνα είναι σημαντικό να το προστατεύετε, φροντίζοντας για την τακτική του ενυδάτωση και την μειωμένη έκθεση στην ζέστη. Κλιματιστικό και βρέφος όμως πάνε μαζί;

Πάνε! Μάλιστα είναι ένας τρόπος να κρατάτε το μωράκι σας ασφαλές. Ωστόσο όσο και αν το κλιματιστικό προστατεύει το βρέφος σας από τον καύσωνα, είναι σημαντικό να το χρησιμοποιείτε με προσοχή για την ασφάλεια του μωρού σας.

Διαβάστε επίσης: Καύσωνας: Πώς θα προστατεύσετε την οικογένειά σας

Κλιματιστικό και βρέφος: οδηγίες ασφαλείας

  • Θερμοκρασία: Τα μωρά είναι πολύ ευαίσθητα στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Αν έχετε αναμμένο το κλιματιστικό και πρέπει να βγείτε έξω από το σπίτι με το μωράκι σας, σβήστε το λίγο πριν φύγετε για να προσαρμοστεί σταδιακά στην ζέστη.  Επίσης μην ξεχνάτε να αφήνετε τις πόρτες ανοιχτές, για να αποφύγετε τη δημιουργία υγρασίας στο δωμάτιο, αφήστε να κυκλοφορεί φρέσκος αέρας στον χώρο σας. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το κλιματιστικό δεν θα πρέπει να “χτυπάει” το μωράκι σας απευθείας.
  • Ενυδάτωση: Η χρήση κλιματιστικού μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία στο μωρό σας. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να εφαρμόζετε συχνά ενυδατική κρέμα στο βρέφος. Επίσης εξετάστε το ενδεχόμενο να έχετε ένα μπολάκι με νερό που τοποθετείτε ταμποναριστά με μια πετσέτα στο μωρό σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Ρουχισμός: Τα μωρά απαιτούν λίγη ζέστη παραπάνω από εμάς, για αυτό είναι σημαντικό να το ντύνετε με ελαφριά βαμβακερά ρούχα που αναπνέουν.
  • Καθαρισμός κλιματιστικού: Ο τακτικός καθαρισμός του κλιματιστικού δεν είναι απαραίτητος μόνο για το μωρό σας, αλλά και για όλη την οικογένεια. Η σωστή συντήρηση είναι το κλειδί για υγιή χρήση του κλιματιστικού.