Όπως γιορτάζουμε με αγάπη και τρυφερότητα την αντίστοιχη ημέρα για τις μαμάδες μας έτσι ωφείλουμε να αγκαλιάσουμε τους μπαμπάδες κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

Αν ξέρετε πως μπορείτε να κάνετε την ημέρα ξεχωριστή για την οικογένειά σας, ας δούμε μερικές ιδέες αφού πρώτα ερευνήσουμε τους λόγους που είναι σημαντικό να τιμήσουμε τους μπαμπάδες!

Διαβάστε επίσης: Μπαμπάς: Πώς οι ορμόνες συμβάλουν στο να γίνετε καλύτερος

Γιατί είναι σημαντική η Γιορτή του Πατέρα;

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στους μπαμπάδες, τους παππούδες, τους αδελφούς ή οποιαδήποτε άλλη πατρική φιγούρα έχουμε στη ζωή μας.

  • Αναγνωρίζουμε την αξία της πατρότητας: Η Γιορτή του Πατέρα παρέχει την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε και να γιορτάσουμε τη συμβολή και τις θυσίες που κάνουν οι μπαμπάδες για την ανατροφή και την φροντίδα των παιδιών τους. Αναδεικνύει τη σημασία της πατρότητας και τον θετικό αντίκτυπο που έχουν οι πατέρες στις οικογένειές τους.
  • Δείχνουμε ευγνωμοσύνη: Η Γιορτή του Πατέρα είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και την εκτίμηση για την αγάπη, την υποστήριξη, την καθοδήγηση, τη σκληρή δουλειά και τη φροντίδα που παρέχουν οι μπαμπάδες.
  • Δυναμώνουμε τους οικογενειακούς δεσμούς: Η Κυριακή αυτή δίνει την ευκαιρία στην οικογένεια να μαζευτεί για να διασκεδάσει, να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί κάνοντας δραστηριότητες που θα τους δώσουν εμπειρίες μιας ζωής.
  • Δεν ξεχνάμε τις πατρικές φιγούρες: Δεν έχουν όλες οι οικογένειες μπαμπάδες, άλλες έχουν μόνο πατρικές φιγούρες. Μπορεί αυτή η πατρική φιγούρα να είναι ο παππούς ή κάποιο άλλο πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον και αποτελεί μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους αυτούς για την αγάπη και τη φροντίδα που παρέχουν στην οικογένεια. Αν είστε σε μια οικογένεια που η πατρική φιγούρα είναι η μαμά της οικογένειας, τότε της αξίζει μια ακόμη ημέρα να την γιορτάσουμε για όλα όσα καταφέρνει.

Πως μπορείτε να γιορτάσετε την Ημέρα του Πατέρα;

  • Λουλούδια: Οι περισσότεροι άνδρες δεν λαμβάνουν ποτέ λουλούδια στη ζωή τους, αλλά αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε. Προσφέρετε ένα μπουκέτο λουλούδια στον μπαμπά της οικογένειας, ο οποίος σίγουρα θα ξαφνιαστεί με αυτή τη κίνηση.
  • Χειροτεχνίες: Γίνετε δημιουργικοί μαζί με το παιδί σας και φτιάξτε χειροτεχνίες, ζωγραφιές που μένουν πάνω στο ψυγείο σας για πάντα (ναι σαν αυτές που βρίσκονται στο ψυγείο των δικών σας γονιών), κολάζ με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, ή οτιδήποτε αρέσει σε εσάς και στο παιδί σας.
  • Κάντε μαζί την αγαπημένη του δραστηριότητα: Σίγουρα ο μπαμπάς της οικογένειας εκμεταλλεύεται την Κυριακή του για να κάνει την αγαπημένη του δραστηριότητα. Μπορεί να είναι να δει μια ταινία στην τηλεόραση, έναν αγώνα, να πάει για ένα περπάτημα στο βουνό. Κάντε του παρέα, δείχνοντας του έτσι την αγάπη σας και την εκτίμηση σας.
  • Μαγειρέψτε: Η μαγειρική είναι πάντα μια καλή ιδέα και ένας πολύ καλός τρόπος να εκφράσετε την αγάπη σας και τον σεβασμό σας. Ετοιμάστε του το αγαπημένο του φαγητό και φυσικά απολαύστε το παρέα!

Αν για την οικογένεια σας η Γιορτή του Πατέρα είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα και δεν θέλετε το παιδί σας να στεναχωριέται και να μελαγχολήσει εκείνη την ημέρα, φροντίστε να κάνετε μια δραστηριότητα που θα το κάνει να ξεχαστεί και να περάσει όμορφα.