Υλικά

  • 300 γρ. πένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τεμαχισμένη
  • 75 γρ. φύλλα baby σπανάκι
  • 250 γρ. μαλακό τυρί της επιλογής σας
  • 25 γρ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου (περίπου 450 γρ.) ψιλοκομμένα με ένα πιρούνι (αφού τα βράσετε ή τα ψήσετε)
  • 100 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Βράστε τις πένες, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε και 100 ml από το νερό και στραγγίξτε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι.
  • Εν τω μεταξύ, θα έχετε ζεστάνει το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε το σκόρδο και το σπανάκι για 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το μαλακό τυρί και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει. Ανακατεύετε το μεγαλύτερο μέρος της παρμεζάνας και μετά προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τον αρακά και λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Αφήνετε να πάρουν βράση μέχρι να δείτε τις πρώτες φυσαλίδες για 2-3 λεπτά, ώστε να ζεσταθούν τελείως το κοτόπουλο και ο αρακάς.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σας. Ρίξτε λίγο ακόμα νερό από τα ζυμαρικά για να αραιώσετε τη σάλτσα, αν χρειάζεται. Αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον μαϊντανό ή τον βασιλικό για να σερβίρετε.