Υλικά

  • 1 μάτσο ρόκα
  • 500 γρ. ανάμεικτα πράσινα και κόκκινα σαλατικά
  • 200 γρ. φύλλα από σπανάκι
  • 2 αβοκάντο ώριμα σε ροδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 αγγουράκια σε ροδέλες
  • Μερικά κλωναράκια άνηθο, βασιλικό και μαϊντανό
  • 1 γαλλική σαλάτα σε χοντρά κομμάτια

Για το ντρέσινγκ

  • ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά όλες τις πρασινάδες. Τις χοντροκόβουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μια σαλατιέρα και αλατίζουμε ελαφρά.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ ή σε μπολάκι όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα την τελευταία στιγμή.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ