Υλικά για 2 μερίδες
- 6 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 400 γρ. μαύρο χοίρο (τηγανιά λαιμού)
- 500 γρ. κανθαρέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Αιγοπρόβειο βούτυρο
- ½ ποτηράκι λευκό ή ροζέ κρασί
Για το γαρνίρισμα
- Παρμεζάνα τριμμένη
- Άγριο αποξηραμένο σκόρδο
- Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα ή στα έξι κομμάτια και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ίσα για να πάρουν χρώμα. Τις βάζουμε στην άκρη. Κόβουμε σε λεπτά μισοφέγγαρα το μισό κρεμμύδι και το ζυμώνουμε μαζί με το κρέας, προσθέτοντας και μαύρο πιπέρι. Βράζουμε για 10 λεπτά τις κανθαρέλες, τις στύβουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το άλλο μισό κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε σε άλλο σκεύος λίγο βούτυρο και θωρακίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε τα καλά τσιγαρισμένα μανιτάρια με το σκόρδο και το κρεμμύδι και με 20 γρ. βούτυρο. Παράλληλα, αλατίζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε ξανά.
- Σβήνουμε το κρέας με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ήδη τηγανισμένες και στραγγισμένες πατάτες. Ανακατεύουμε απαλά για να μπερδευτούν οι μυρωδιές και τα υλικά και γαρνίρουμε με παρμεζάνα, άγριο σκόρδο τριμμένο και ξύσμα λεμονιού.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
