Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. κιμά από κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος)
- 50 γρ. νιφάδες βρόμης
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κολοκύθι τριμμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1½ κ.σ. ξίδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πλένουμε σχολαστικά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί
Βήμα 2ο
Πλάθουμε μπιφτέκια από το μείγμα και τα αραδιάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, στους 180°C, για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ