Αβοκάντο toast με αβγό και τραγανή φέτα

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας αν θέλουμε με σχοινόπρασο.
25 Ιανουαρίου 2025 | 08:00

Υλικά για 6 μερίδες

  • 300 γρ. σκληρή φέτα θρυμματισμένη
  • 6 αβγά
  • 6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 6 φέτες ψωμί
  • 3 αβοκάντο
  • 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Χυμό από μοσχολέμονο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε 50 γρ. φέτα αφήνοντας κενό στο κέντρο. Μόλις αρχίσει να λιώνει το τυρί, ρίχνουμε στο κενό 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ένα αβγό.
  • Πασπαλίζουμε με πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ψηθεί το αβγό. Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα αβγά.
  • Κόβουμε σε ένα μπολ τα αβοκάντο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, πιπέρι και χυμό μοσχολέμονου και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε σε κάθε φέτα ψωμιού μια στρώση αβοκάντο και ακουμπάμε το αβγό με την τραγανή φέτα.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version