Υλικά για 6 μερίδες
- 300 γρ. σκληρή φέτα θρυμματισμένη
- 6 αβγά
- 6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 6 φέτες ψωμί
- 3 αβοκάντο
- 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Χυμό από μοσχολέμονο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνουμε 50 γρ. φέτα αφήνοντας κενό στο κέντρο. Μόλις αρχίσει να λιώνει το τυρί, ρίχνουμε στο κενό 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ένα αβγό.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι, σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ψηθεί το αβγό. Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα αβγά.
- Κόβουμε σε ένα μπολ τα αβοκάντο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, πιπέρι και χυμό μοσχολέμονου και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε σε κάθε φέτα ψωμιού μια στρώση αβοκάντο και ακουμπάμε το αβγό με την τραγανή φέτα.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
