Υλικά
- 1 δόση ζύμης μπριζέ
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. φιλέτα πράσινης ελιάς ψιλοκομμένα
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κρόκος αβγού
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και με ένα στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε δίσκους διαμέτρου 8-10 εκ.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τις ελιές και το πιπέρι. Βάζουμε στο μισό δίσκο ζύμης λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι να κολλήσουν.
- Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο αβγού και τα ψήνουμε στους 175°C για 25 λεπτά.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ