Υλικά για 4 μερίδες
- 1 ελληνική μπουράτα
- 1/2 πορτοκάλι
- 1/2 γκρέιπ φρουτ
- 1/2 σαγκουίνι
- 1/2 λεμόνι
- 8 πράσινες ελιές
- 6-8 λεπτές φέτες φινόκιο
- 1/2 μικρό λευκό κρεμμύδι σε φέτες
- 8 μικρά κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ανθό αλατιού
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Λίγο ε.π. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε όλα τα εσπεριδοειδή σε 3 κάθετα κομμάτια και στη συνέχεια στη μέση ώστε να αποκτήσουμε 6 κομμάτια από το καθένα.
- Ρίχνουμε σε μια μπασίνα όλα τα υλικά εκτός από την μπουράτα και ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα σχετικά βαθύ μπολ. Κρατάμε τους χυμούς που έχουν περισσέψει στην μπασίνα.
- Τοποθετούμε την μπουράτα στην κορυφή της σαλάτας και την περιχύνουμε με τους χυμούς της μπασίνας. Τελειώνουμε ραντίζοντας τη νερατζοσαλάτα με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ