Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή 2%
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 σφιχτά μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι μισά καρύδια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και το μέλι σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει κρεμώδες. (Μπορείτε επίσης να χτυπήσετε το μείγμα με ένα σύρμα.)
  • Προσθέστε τα μήλα και 1 κουταλιά της σούπας μέλι στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε τα μήλα για 6 έως 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσουν, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Μόλις μαλακώσουν, πασπαλίστε τα μήλα με την κανέλα και μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά ακόμη. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  • Για να σερβίρετε, βάλτε μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας γιαουρτιού σε κάθε μπολ και προσθέστε τα ζεστά μήλα και τα καβουρδισμένα καρύδια από πάνω.

Το κρεμώδες χτυπητό γιαούρτι, με τη βελούδινη υφή, μαζί με τα μελωμένα μήλα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, γίνονται το πιο comfort κυριακάτικο γλυκό. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε πάνω από το χτυπητό γιαούρτι. Η συνταγή μπορεί επίσης να προσαρμοστεί, αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε άλλο φρούτο ή κάποιον άλλο καβουρδισμένο ξηρό καρπό.

Συνοπτικά, τα συστατικά αυτού του γλυκού είναι γρήγορα και απλά, κάνοντάς το την τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο γλυκό μετά το μεσημεριανό ή το δείπνο.