Υλικά για 6 μερίδες

  • 1½ κιλό λευκά μανιτάρια σε καρέ
  • 300 γρ. κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 8 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 80 ml κόκκινο κρασί
  • 300 γρ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την κανέλα, τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Όταν εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά της κατσαρόλας, προσθέτουμε τον πελτέ, το κρασί και την ντομάτα, συμπληρώνοντας, αν χρειαστεί, και λίγο νερό.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τη ζάχαρη και αφήνουμε το στιφάδο στη φωτιά για 30 λεπτά ακόμα, να μελώσει η σάλτσα του.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ