Υλικά για 6 μερίδες
- 1½ κιλό λευκά μανιτάρια σε καρέ
- 300 γρ. κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 3 φύλλα δάφνης
- 8 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 80 ml κόκκινο κρασί
- 300 γρ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Λίγο θυμάρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την κανέλα, τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Όταν εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά της κατσαρόλας, προσθέτουμε τον πελτέ, το κρασί και την ντομάτα, συμπληρώνοντας, αν χρειαστεί, και λίγο νερό.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τη ζάχαρη και αφήνουμε το στιφάδο στη φωτιά για 30 λεπτά ακόμα, να μελώσει η σάλτσα του.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ