Υλικά για 6 μερίδες

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:

  • 1 κονσέρβα (400γρ.) με μίγμα φασολιών (στραγγισμένα και ξεπλυμένα)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλη ντομάτα, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι κρασιού
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θρούμπι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1ο:
Βάλτε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 2ο:
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ή ποτήρι, αναμείξτε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3ο:
Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα, αλατοπιπερώστε καλά και ανακατέψτε.

Συμβουλή για τη συνταγή

Η σαλάτα μπορεί να αποκτήσει καλύτερη γεύση, εάν διατηρηθεί στο ψυγείο, καλυμμένη, για 2-3 μέρες.