Υλικά για 6 μερίδες
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
- 1 κονσέρβα (400γρ.) με μίγμα φασολιών (στραγγισμένα και ξεπλυμένα)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλη ντομάτα, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μικρούς κύβους
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι κρασιού
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θρούμπι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βήμα 1ο:
Βάλτε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 2ο:
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ή ποτήρι, αναμείξτε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3ο:
Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα, αλατοπιπερώστε καλά και ανακατέψτε.
Συμβουλή για τη συνταγή
Η σαλάτα μπορεί να αποκτήσει καλύτερη γεύση, εάν διατηρηθεί στο ψυγείο, καλυμμένη, για 2-3 μέρες.