Κάθε Μεγάλη Παρασκευή όλα τα σπίτια στην Πάρο φτιάχνουν την ταχινόσουπα, μια παραδοσιακή συνταγή για αυτή τη μέρα που απαιτεί λιτό και ανάλαδο φαγητό.

Υλικά

  • 1½ lt νερό
  • 1 φλ.κριθαράκι
  • 6 κ.σ.γεμάτες ταχίνι
  • 1 βαθύ πιάτο κρύο νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  •  Βράζουμε πρώτα το νερό και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια βάζουμε νερό σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι.
  • Σιγά σιγά το αραιώνουμε (στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά μετά θα γίνει πιο αραιό).
  • Καθώς είναι ζεστό, συμπληρώνουμε ζεστή σούπα (ακολουθώντας τη διαδικασία που κάνουμε για το αυγολέμονο) και ανακατεύουμε καλά.
  • Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα με κουτάλα το αραιωμένο ταχίνι και αλατίζουμε.
  • Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και στάζουμε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο πριν το απολαύσουμε ζεστό.

Ανακαλύψτε κι άλλες πεντανόστιμες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο argiro.gr