Κάθε Μεγάλη Παρασκευή όλα τα σπίτια στην Πάρο φτιάχνουν την ταχινόσουπα, μια παραδοσιακή συνταγή για αυτή τη μέρα που απαιτεί λιτό και ανάλαδο φαγητό.
Υλικά
- 1½ lt νερό
- 1 φλ.κριθαράκι
- 6 κ.σ.γεμάτες ταχίνι
- 1 βαθύ πιάτο κρύο νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βράζουμε πρώτα το νερό και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζουμε νερό σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε 2 κ.σ. από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι.
- Σιγά σιγά το αραιώνουμε (στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά μετά θα γίνει πιο αραιό).
- Καθώς είναι ζεστό, συμπληρώνουμε ζεστή σούπα (ακολουθώντας τη διαδικασία που κάνουμε για το αυγολέμονο) και ανακατεύουμε καλά.
- Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
- Κατόπιν, ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα με κουτάλα το αραιωμένο ταχίνι και αλατίζουμε.
- Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και στάζουμε λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο πριν το απολαύσουμε ζεστό.
Ανακαλύψτε κι άλλες πεντανόστιμες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο argiro.gr