Υλικά για 1 μερίδα

  • ¼ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα (400γρ.) φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 μεγάλο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 100γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 20γρ. φρέσκος βασιλικός, χοντροκομμένος
  • Χυμός από ¼ λεμονιού
  • ½ κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Μουλιάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά, ώστε να αφαιρέσουμε λίγη από την έντασή του.

Βήμα 2ο

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα φασόλια, το αβοκάντο, τα ντοματίνια και τον βασιλικό.

Βήμα 3ο

Στραγγίζουμε το κρεμμύδι, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το προσθέτουμε στη σαλάτα.

Βήμα 4ο

Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Τα φασόλια μπορεί να είναι οποιασδήποτε ποικιλίας ή να αντικατασταθούν με ρεβίθια.

Όταν είναι στην εποχή τους, δύο μεγάλες κόκκινες ντομάτες είναι πιο οικονομικές από τα ντοματίνια. Όμως, εκτός καλοκαιριού, τα ντοματίνια είναι συνήθως πιο γλυκά.

Αν δεν έχετε φρέσκο βασιλικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλιανδρο, ενώ για πιο χορταστικό γεύμα, μπορείτε να προσθέσετε ρύζι και μανιτάρια.