Καιρός: Έρχονται καταιγίδες και έντονα φαινόμενα

Αναλυτικές προβλέψεις για τον καιρό σήμερα - Που και πότε θα βρέξει στην Αττική;
καιρός
16 Μαΐου 2025 | 10:08

Αγριεύει ο καιρός την Παρασκευή, καθώς αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ιθάκης, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία, από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας, Διαποντίων νήσων, Παξών, Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο (περιοχή Λήμνου).

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα (κυρίως σε Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και νότια Πελοπόννησο).

Τοπικά θυελλώδης νοτιοανατολικοί άνεμοι 8 με ριπές έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο και την Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και μικρή άνοδο στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και στην Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Το βράδυ στη Θράκη θα στραφούν σε νότιους 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ιθάκης, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά και από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας, Διαποντίων νήσων, Παξών, Λευκάδας), την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο τοπικά 7 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι έως 8 μποφόρ. Γρήγορα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με 6 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 και στα νότια έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Στερεά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στη νότια Πελοπόννησο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 και στην Κρήτη 26 τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα στα βόρεια (περιοχή Λήμνου). Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 ενισχυόμενοι γρήγορα στα 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στις Σποράδες τοπικά 6 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσφατα Άρθρα
Ελλάδα: Θα απαγορευτούν τα social media για παιδιά κάτω των 15; 3 Φεβρουαρίου 2026, 18:28
Eξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη: Συναγερμός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 3 Φεβρουαρίου 2026, 08:24
Επίδομα παιδιού: Μέσα στον Φεβρουάριο ανοίγει η πλατφόρμα 1 Φεβρουαρίου 2026, 13:10
Καιρός: Ισχυρές βροχές από το βράδυ στη χώρα 31 Ιανουαρίου 2026, 17:38
Λόρα: Βρίσκεται στη Γερμανία από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής της 30 Ιανουαρίου 2026, 16:59
Σχολεία: Δεν θα προσμετρώνται απουσίες από ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού – Τα δικαιολογητικά 29 Ιανουαρίου 2026, 12:45
Καλλιθέα: Τι συνέβη στο νεογέννητο κοριτσάκι προτού αφήσει την τελευταία του πνοή; 29 Ιανουαρίου 2026, 10:02
Καιρός: Η κακοκαιρία Kristin χτυπά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι 29 Ιανουαρίου 2026, 08:29
Γρίπη: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ 4χρονο αγοράκι έπειτα από επιπλοκές 28 Ιανουαρίου 2026, 16:11
Καιρός: Έρχονται δύο κύματα κακοκαιρίας και κόκκινος συναγερμός για την Κρήτη 27 Ιανουαρίου 2026, 08:55
SOS για τη γρίπη: Βαριά συμπτώματα, που «ξαναφουντώνουν» 26 Ιανουαρίου 2026, 13:11
Σέρρες: Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή 26 Ιανουαρίου 2026, 08:42
Καιρός: Νέα επιδείνωση με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες – Συναγερμός στην Αττική 26 Ιανουαρίου 2026, 08:16
Γρίπη: Περισσότερες από 130 νοσηλείες παιδιών τον Ιανουάριο 25 Ιανουαρίου 2026, 14:13
Καιρός: Βροχερό το σκηνικό την Κυριακή, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας 25 Ιανουαρίου 2026, 09:07
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version