Υλικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
- 2 κ.σ.ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 3 χρωματιστές πιπεριές (κομμένες σε φέτες)
- 1 κλων.φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
- 1/4 φλ.λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ.ζωμό κότας
- 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες
- 1 κ.σ.πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ.στραγγιστό γιαούρτι (2% λιπαρά)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- 1 φλ.βρασμένη κινόα
- 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες ή καρέ
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το θυμάρι και σοτάρουμε για 3΄. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με το ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 20΄.
Βήμα 4ο
Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Τότε θα έχει μείνει με λίγα υγρά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
ΚΙΝΟΑ
Βάζουμε την κινόα σε λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που θα τρέχει να μην είναι πλέον λευκό, αλλά να βγαίνει διάφανο. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κινόα, με νερό να την σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο καρπός, για περίπου 10 λεπτά και να ανοίξει, αλλά όχι να λιώσει. Αλατίζουμε την ώρα που βράζει. Την στραγγίζουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιάτα την κινόα και το αβοκάντο και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.