Ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή που είναι ο ορισμός του καλοκαιριού και της εύκολης λύσης: καγιανάς με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα.
Τα υλικά
- 6 αυγά
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 2 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 100 γρ φέτα
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Η διαδικασία
Παίρνουμε τρεις ντομάτες, τις τρίβουμε και τις ρίχνουμε σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά για να βγάλει τα υγρά της.
Προσθέτουμε λίγο κόκκινο πιπέρι, λίγη φρέσκια ρίγανη, λίγο κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, μια κουταλιά πελτέ, την πιπεριά Φλωρίνης και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε ένα πεντάλεπτο τη ντομάτα να βράσει.
Ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τελευταία πινελιά: η φέτα από πάνω.