Καλοκαίρι και ζυμαρικά είναι δύο λέξεις που ταιριάζουν στην ίδια πρόταση. Ας δούμε μια διαφορετική, πεντανόστιμη συνταγή που παρουσιάστηκε στην κουζίνα του «Buongiorno».

Λιγκουίνι με σάλτσα από ψητές πιπεριές

Τα υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πορτοκαλί πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Η διαδικασία

Βάζουμε τις πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες), την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και τις βάζουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά για να ψηθούν.

Μόλις ψηθούν, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις περνάμε από το μπλέντερ.

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε τη σάλτσα από πιπεριές που έχουμε ετοιμάσει, προσθέτουμε τον βασιλικό, την τριμμένη παρμεζάνα, λίγη κρέμα γάλακτος και λίγη πάπρικα καπνιστή.

Παράλληλα βράζουμε και τα λιγκουίνι.

Όταν είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.