Καύσωνας: Η θερμοκρασία “χτυπάει κόκκινο” – Πότε αλλάζει το σκηνικό

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας – Έως και 44 βαθμούς η κορύφωση του καύσωνα
26 Ιουλίου 2025 | 09:49

Επιμένει ο καύσωνας καθώς και σήμερα Σάββατο, το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» κατά τόπους στους 44 βαθμούς ενώ σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας – χωρίς κάτι το θεαματικό – αναμένεται από την Κυριακή για κάποιες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Σάββατο, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 και τοπικά τους 42 βαθμούς και στα δυτικά τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα τους 40 με 41 και στη Θεσσαλονίκη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 και στη νότια Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 4 και από το βράδυ στα θαλάσσια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 40 με 41 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 42 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 με 41 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 και στη νότια Κρήτη έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το μεσημέρι – απόγευμα στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα ανατολικά από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα θα φτάσει τους 39 με 40 και στη Θεσσαλονίκη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 39, στα νησιά του Ιονίου τους 35 και την Κρήτη τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Πρόσφατα Άρθρα
Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron – Σε ποιους άλλους δήμους της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία 4 Δεκεμβρίου 2025, 16:48
Κακοκαιρία Byron: Αναμένεται δύσκολο 48ωρο με ισχυρές βροχές 4 Δεκεμβρίου 2025, 08:29
Παιδική θνησιμότητα: Η ανεπαρκής ανάπτυξη ως τρίτη κύρια αιτία 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:18
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά διεκδίκησης» 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:13
Ξεκινά η κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει; 3 Δεκεμβρίου 2025, 09:14
AI στα σχολεία: Ποια χώρα έχει τα πρωτεία; 2 Δεκεμβρίου 2025, 19:05
Καιρός: Nέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες – Πότε και πού θα χτυπήσει 2 Δεκεμβρίου 2025, 08:43
Ελένη Φουρέιρα: Τρυφερή εξομολόγηση για τον σύντροφο και τον γιο της που της άλλαξε τη ζωή 30 Νοεμβρίου 2025, 10:52
ΗΠΑ: Έρευνες για πιθανή συσχέτιση 10 παιδικών θανάτων με εμβόλια COVID — Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία 30 Νοεμβρίου 2025, 10:47
Σημαντικό βήμα κατά του παιδικού καρκίνου: Το επίτευγμα δύο Ελλήνων επιστημόνων 30 Νοεμβρίου 2025, 10:38
Πτώση θερμοκρασίας και ισχυρά φαινόμενα το Σάββατο με την κακοκαιρία Adel 29 Νοεμβρίου 2025, 09:03
Υπογονιμότητα: Συστάσεις ΠΟΥ, για πρώτη φορά στην ιστορία! 29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Βία ανηλίκων: Εξαπλώνεται ο εφιάλτης 28 Νοεμβρίου 2025, 09:08
Τα 6 + 1 τρικ της Black Friday που πρέπει να προσέξεις 28 Νοεμβρίου 2025, 08:54
Adel: Σαρώνει την Αττική – Σφοδρή καταιγίδα και χαλάζι 28 Νοεμβρίου 2025, 08:32
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version