Υλικά για 6 μερίδες

Για το σιρόπι

  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μέλι ανθέων

Για το παγωτό

  • 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 300 ml γάλα πλήρες
  • Λίγο μέλι και λίγα καρύδια

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 1-2 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα), σε μέτρια φωτιά, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον για 2 ώρες.

Βήμα 2ο

Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη ή ένα μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά και το, κρύο πλέον, σιρόπι. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Βήμα 3ο

Το βγάζουμε και το χτυπάμε. Το ξαναβάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη και ανακατεύουμε. Επαναλαμβάνουμε. Αυτό το κάνουμε για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι του παγωτού. Σερβίρουμε γαρνίροντας με καρύδια και μέλι.