Υλικά:
- 1 μήλο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- 1 αχλάδι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- 1 πορτοκάλι (φρεσκοφλουδισμένο και κομμένο σε κομματάκια)
- 1 μπανάνα (κομμένη σε ροδέλες)
- 1 φλιτζάνι σταφύλια (κόκκινα ή πράσινα, κομμένα στη μέση αν είναι μεγάλα)
- 1 φλιτζάνι φράουλες (κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα ανάλογα το μέγεθος)
- 1/2 φλιτζάνι ανανά (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- Χυμός από 1/2 λεμόνι ή λάιμ (για να μη μαυρίσουν τα φρούτα)
- 1-2 κουταλιές μέλι (προαιρετικά, για γλύκα)
- Φρέσκια μέντα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Πλύντε καλά όλα τα φρούτα.
- Κόψτε τα σε μικρές μπουκίτσες.
- Βάλτε τα όλα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίξτε από πάνω τον χυμό λεμονιού ή λάιμ και ανακάτεψτε απαλά.
- Αν θέλετε μια πιο γλυκιά φρουτοσαλάτα, προσθέστε μέλι και ξαναανακατέψτε.
- Βάλτε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο για 15-30 λεπτά πριν τη σερβίρετε ώστε να είναι δροσερή.
- Γαρνίρετε με φρέσκια μέντα για έξτρα άρωμα και χρώμα.