Γεμιστές μελιτζάνες με φέτα και ρόδι

Ένας εναλλακτικός τρόπος να απολαύσετε τις μελιτζάνες.
μελιτζάνες
8 Σεπτεμβρίου 2025 | 08:00

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 μελιτζάνες
  • 6 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ρόδι
  • 2 κουτ. σούπας μελάσα ροδιού (μείγμα από χυμό ροδιού, ζάχαρη και χυμό λεμονιού)
  • 100 γρ. φέτα4 κουτ. σούπας μέντα, μόνο τα μικρότερα φύλλα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα). Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση και χαράξτε την κομμένη πλευρά τους με σχέδιο πλέγματος, προσέχοντας να μην τρυπήσετε τη φλούδα.

Βήμα 2ο

Τοποθετήστε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί μαζί με τις σκελίδες σκόρδου, ακόμα με τη φλούδα τους.

Βήμα 3ο

Αλείψτε τις μελιτζάνες γενναιόδωρα με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε ελαφρά και ψήστε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από τον φούρνο και βγάλτε τη σάρκα σε ένα μπολ χωρίς να σκίσετε τη φλούδα.

Βήμα 4ο

Αφαιρέστε το σκόρδο από τη φλούδα με τα δάχτυλά σας και λιώστε το με την πλάτη ενός πιρουνιού σε πάστα.

Βήμα 5ο

Σπάστε το ρόδι και αφαιρέστε τα σπόρια. Ανακατέψτε τα περισσότερα σπόρια με τη σάρκα της μελιτζάνας, το λιωμένο ψημένο σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, τη μελάσα ροδιού και τα φύλλα μέντας.

Βήμα 6ο

Γεμίστε τα κενά «καβούκια» των μελιτζανών με το μείγμα. Από πάνω θρυμματίστε τη φέτα, προσθέστε λίγα ακόμη σπόρια ροδιού και λίγη μέντα. Σερβίρετε αμέσως.

Πρόσφατα Άρθρα
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version