Ο γνωστός chef Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μία εύκολη συνταγή για αλμυρή τάρτα, που δεν θέλει ούτε μια ώρα για να ετοιμαστεί.
Τα υλικά
- 1 συσκευασία ζύμη κουρού
- 4 λευκά κρεμμύδια
- 250 γρ. ντοματίνια
- 3 κλωνάρια θυμάρι
- 2 κρόκους αυγού
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. γραβιέρα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
Η διαδικασία
Αρχικά φτιάχνουμε τη βάση της τάρτας. Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο αλεύρι στη βάση και απλώνουμε τη ζύμη.
Το κόλπο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι την τρυπάμε λίγο τη ζύμη και την προψήνουμε στους 160 βαθμούς σε αέρα – αντίσταση για 15 λεπτά και με αυτόν τον τρόπο έχουμε έτοιμη τη βάση και μπορούμε στη συνέχεια να επικεντρωθούμε στη γέμιση.
