Σπάτα: Νέα τροπή στον θάνατο του φοιτητή

Βρέθηκε από τη μητέρα του απαγχονισμένος στο δωμάτιο του, στις 14 Ιουλίου του 2022
Σπάτα: Νέα τροπή στον θάνατο του φοιτητή
1 Νοεμβρίου 2025 | 15:01

Νέα ηχηρή παρέμβαση της εισαγγελέως για τον περίεργο θάνατο του φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα στα Σπάτα που βρέθηκε από τη μητέρα του απαγχονισμένος στο δωμάτιο του, στις 14 Ιουλίου του 2022.

Μετά την έρευνα της εκπομπής Φως στο Τούνελ και τον αγώνα της οικογένειας για να πέσει φως στις συνθήκες θανάτου του παιδιού, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δίνει εντολή για νέα προκαταρκτική εξέταση κακουργήματος.

Ζητά τη διερεύνηση της πράξης της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από τον προανακριτή πρωτοδίκη Αθηνών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, η εισαγγελέας ζητά από τον πρωτοδίκη να καλέσει και να εξετάσει ως μάρτυρα τον ειδικό ανθρωπολόγο, ο οποίος στις 12 Δεκεμβρίου του 2022, εξέτασε το υοειδές οστό του 19χρονου φοιτητή .

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελέας προς τον Πρωτοδίκη , ο ειδικός ανθρωπολόγος πρέπει να αποσαφηνίσει αν τα ευρήματα, από την εξέταση που διενήργησε, είναι συμβατά ή όχι με θάνατο δι΄απαγχονισμού.

Ζητά τη συγκεκριμένη εξέταση του μάρτυρα μετά τις παρατηρήσεις που κατέθεσε με τη γνωμοδότηση του στην εισαγγελέα, ο ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος που όρισε ο πατέρας του Νικόλα, στις 31 Μαΐου του 2024.

«Με ικανοποιεί το γεγονός ότι βλέπω και μαθαίνω από την Εισαγγελέα πως η υπόθεση του Νικόλα προχωρά. Αν επρόκειτο για ένα απλό ατύχημα, θα είχε ήδη κλείσει και θα είχε μπει στο αρχείο. Στην αρχή είχα φοβηθεί μήπως πράγματι το βίντεο έδειχνε ότι ήταν ατύχημα, αλλά ακόμη κι έτσι να είναι, ήθελα να το δω με τα μάτια μου. Γιατί, πώς μπορεί να γίνει ένα ατύχημα και να βρεθεί ένα παιδί με δεμένα τα χέρια του με tie wrap πίσω από την πλάτη;» λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας του φοιτητή.

«Αυτή τη στιγμή νιώθω μια ικανοποίηση, γιατί βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά. Είμαστε σε αναμονή και περιμένουμε να δούμε τι θα δείξει η έρευνα. Δεν αναζητώ να κατηγορήσω κάποιον· το μόνο που θέλω είναι να μάθω την αλήθεια για το τι συνέβη στο παιδί μου. Αν τελικά αποδειχθεί πως πρόκειται για έγκλημα, τότε θέλω να μάθω ποιος ευθύνεται και να τιμωρηθεί όπως πρέπει…», καταλήγει.

Πρόσφατα Άρθρα
Εορταστικό ωράριο: Ξεκινά σήμερα – Ποιες Κυριακές τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 11 Δεκεμβρίου 2025, 09:22
Ο παιδικός ιός που συνδέεται με καρκίνο μεγαλώνοντας – Το 95% τον έχει 11 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Δότης σπέρματος με καρκινογόνο μετάλλαξη απέκτησε 200 παιδιά 10 Δεκεμβρίου 2025, 13:54
Σχολεία: Πότε κλείνουν για Χριστούγεννα; 10 Δεκεμβρίου 2025, 11:22
ΕΟΦ: Βρεφικό γάλα συνδέεται με κρούσματα αλλαντίασης 9 Δεκεμβρίου 2025, 14:29
Βρετανία: Σχολεία κλείνουν και μάσκες επιστρέφουν – Σαν την εποχή του COVID 9 Δεκεμβρίου 2025, 13:15
Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ 8 Δεκεμβρίου 2025, 09:39
Χριστούγεννα: Προσοχή στα λαμπιόνια! Το μήνυμα της Πυροσβεστικής 8 Δεκεμβρίου 2025, 09:14
Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Byron μέχρι Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2025, 09:22
Κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει 5 Δεκεμβρίου 2025, 12:34
Αυστραλία: Το πείραμα που δοκιμάζει αν μπορούμε να προστατεύσουμε τους ανήλικους από τα social media 5 Δεκεμβρίου 2025, 11:38
Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron – Σε ποιους άλλους δήμους της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία 4 Δεκεμβρίου 2025, 16:48
Κακοκαιρία Byron: Αναμένεται δύσκολο 48ωρο με ισχυρές βροχές 4 Δεκεμβρίου 2025, 08:29
Παιδική θνησιμότητα: Η ανεπαρκής ανάπτυξη ως τρίτη κύρια αιτία 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:18
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά διεκδίκησης» 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:13
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version