Υλικά
• 250 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα
• 1 ώριμο αβοκάντο
• 2 κ.σ. ταχίνι
• Χυμός από 1 λεμόνι
• 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
• 1/2 κ.γ. κύμινο
• 1-2 κ.σ. νερό (ή όσο χρειάζεται για να πετύχουμε την επιθυμητή υφή)
• Αλάτι, πιπέρι
• Φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο ή πάπρικα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα βρασμένα ρεβίθια με το αβοκάντο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε σταδιακά λίγο νερό, αν χρειάζεται, για να αποκτήσει απαλή υφή. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση στις προτιμήσεις μας με αλάτι, λεμόνι ή κύμινο.
Βήμα 3ο
Σερβίρουμε το χούμους ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με φρέσκο κόλιαντρο ή πάπρικα.