Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια γρήγορη και διαφορετική συνταγή για μπακαλιάρο με ρεβίθια και κάρυ – άλλωστε αυτή είναι η εποχή του συγκεκριμένου ψαριού.
Τα υλικά
- 750 γρ. μπακαλιάρος φιλέτα
- 2 λευκά κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 300 γρ. σπανάκι
- 400 γρ. ρεβίθια
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 2 κ.σ. κάρυ
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- αλάτι
- πιπέρι
Η διαδικασία
Αρχικά, αφού έχουμε κόψει τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, κάνουμε μια ωραία κρούστα από πάνω με μπαχαρικά: κάρυ, κουρκουμά και λίγο γλυκό πιπέρι, μόνο από τη μια πλευρά.
Σε ένα ζεστό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τοποθετούμε τον μπακαλιάρο μέσα, με την πλευρά της κρούστας προς τα κάτω.
Σημείωση: πιέζουμε το ψάρι με τα δάχτυλα για να μην «ζαρώσει».
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, τον άνηθο.
Μόλις η κρούστα είναι έτοιμη, τότε γυρνάμε τον μπακαλιάρο από την άλλη πλευρά.
Παράλληλα ρίχνουμε μέσα και τα ρεβίθια τα οποία έχουμε βράσει από πριν. Εννοείται ότι τα έχουμε βάλει από το βράδυ να μουλιάσουν και τα βράζουμε περίπου μια ώρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τη ντομάτα και λίγο τσίλι.
Αφήνουμε τον μπακαλιάρο να ψηθεί λίγα λεπτά ακόμα, ανακατεύουμε να πάει παντού η ντομάτα και τα ρεβίθια και η συνταγή είναι έτοιμη.