Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 πακέτο ζυμαρικά mafalde ή fettuccine
  • 1/2 φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • προαιρετικά μερικά φρέσκα ντοματίνια
  • 3/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Περίπου 450 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • Τριμμένο παρμεζάνα, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλ. νερό από τα ζυμαρικά. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα.

Βήμα 2ο

Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τα 5 κ.σ. ελαιόλαδο, τις ντομάτες, την πάπρικα, το μπούκοβο, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.

Βήμα 3ο

Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και την υπόλοιπη ποσότητα αλατιού (1/2 κ.γ.) και μαύρου πιπεριού (1/4 κ.γ.). Μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να ροδίσουν ελαφρώς και να μαγειρευτούν εντελώς, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε 1/4 φλ. από το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, μέχρι το νερό να εξατμιστεί σχεδόν εντελώς, περίπου 1-2 λεπτά.

Βήμα 4ο

Ανακατέψτε το μείγμα με την σάλτσα και τις γαρίδες με τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Προσθέστε την υπόλοιπη ποσότητα νερού από τα ζυμαρικά (1/4 φλ.) αν χρειάζεται για να αραιώσετε τη σάλτσα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και παρμεζάνα ή και μερικά φρέσκα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Για μέγιστη απόλαυση, επιλέξτε πλατιά, επίπεδα ζυμαρικά με κυματιστές άκρες, όπως τα mafaldine, ή μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με pappardelle ή fettuccine.