Υλικά

 

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. θυμάρι (ή δεντρολίβανο)
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο
Σε ένα μπολ ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2ο
Τοποθετείς το χοιρινό (λαιμό, μπούτι ή πανσέτα) σε ένα σκεύος και το περιχύνεις με τη μαρινάδα.

Βήμα 3ο
Κάνεις ελαφρύ μασάζ στο κρέας για να πάει παντού το μείγμα.

Βήμα 4ο
Σκεπάζεις και αφήνεις στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά όλο το βράδυ.

Βήμα 5ο
Ψήνεις στον φούρνο ή στην κατσαρόλα, περιχύνοντας κατά διαστήματα με τα ζουμιά του.