Καιρός: Τσουχτερό κρύο παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη «μια πολική αέρια μάζα θα κατέβει προς την περιοχή μας και θα κατακλύσει μεγάλο τμήμα της χώρας μας».
καιρός
29 Δεκεμβρίου 2025 | 13:56

Με τσουχτερό κρύο φαίνεται πως αποχαιρετήσουμε το 2025, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις για τον καιρό, παραμονή και ανήμερα πρωτοχρονιάς θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, παραμονή πρωτοχρονιάς αναμένεται να σημειώσει «βουτιά» ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα ενώ θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη «μια πολική αέρια μάζα θα κατέβει προς την περιοχή μας και θα κατακλύσει μεγάλο τμήμα της χώρας μας. Ήδη μας επηρεάζει αλλά θα είναι ακόμα πιο έντονη. Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα θα κάνει τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα».

Καταιγίδες και χιόνια

Αύριο Τρίτη περνάει ένα βαρομετρικό χαμηλό και σιγά σιγά θα επιδεινωθούν οι συνθήκες κυρίως στη δυτική κεντρική και ανατολική χώρα.

Όπως τονίζει ο κ. Μαρουσάκης, από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο νότια θα απασχολήσει αυτό το κύμα κακοκαιρίας με τα φαινόμενα να είναι έντονα με βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές ενώ τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα προς την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα.

Αναφορικά με την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο μετεωρολόγος προβλέπει ότι το κύμα κακοκαιρίας θα περιορίζεται πιο νότια με τον νομό Αττικής να είναι πιθανό να δει χιόνια που δεν θα δημιουργήσουν όμως προβλήματα ενώ η Πρωτοχρονιά θα έχει – προσθέτει –  στρωμένο χιόνι στην Πάρνηθα με τσουχτερό κρύο και παγετό.

Ο καιρός σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από -01(μείον 01) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, όπου πιθανώς θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες και τη νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, όπου πιθανώς θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 και στις Σποράδες 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, όπου πιθανώς θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 και στην Κρήτη έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βορειότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες, όπου πιθανώς θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7.μποφόρ. Από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 και στα Δωδεκάνησα έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Έως τους -8 κατρακύλησε ο υδράργυρος τη Δευτέρα

Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 29/12, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο μετεωρολογικό σταθμό στο Οχυρό Νευροκοπίου με -8,1 °C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 29/12, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

Πρόσφατα Άρθρα
Επίδομα παιδιού: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι; 2 Μαρτίου 2026, 12:24
Mητέρα για πρώτη φορά η Αλεξάνδρα Αϊδίνη 2 Μαρτίου 2026, 11:23
Κολωνός: Η νεκρή έγκυος έψαχνε δομή για κακοποιημένες γυναίκες 2 Μαρτίου 2026, 11:10
Κολωνός: Αναπάντητα ερωτήματα για την έγκυο που βρέθηκε νεκρή 1 Μαρτίου 2026, 10:07
Λόρα: Το παρασκήνιο του εντοπισμού της 28 Φεβρουαρίου 2026, 11:38
Ενισχυτική Διδασκαλία για 10.000 μαθητές σε πολλά μαθήματα 28 Φεβρουαρίου 2026, 08:05
Ένας στους 7 εφήβους στην Ευρώπη καπνίζει 27 Φεβρουαρίου 2026, 16:15
Λόρα: Eντοπίστηκε στη Γερμανία η 16χρονη 26 Φεβρουαρίου 2026, 19:37
Kακοκαιρία και το Σάββατο: Που θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες και βροχές 21 Φεβρουαρίου 2026, 08:45
Social Media: Θα επιτευχθεί το ψηφιακό detox των εφήβων; 20 Φεβρουαρίου 2026, 08:53
Σε τροχιά κακοκαιρίας η χώρα: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι 20 Φεβρουαρίου 2026, 08:44
Καθαρά Δευτέρα με υγεία: Οδηγίες του ΕΦΕΤ για να προστατεύσουμε την οικογένεια 19 Φεβρουαρίου 2026, 14:51
Καιρός: Βροχές και θυελλώδεις άνεμοι 18 Φεβρουαρίου 2026, 08:49
Νέο κύμα κακοκαιρίας: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι 17 Φεβρουαρίου 2026, 08:52
ΕΜΥ: Επιδεινώνεται ο καιρός – «Πορτοκαλί προειδοποίηση» 16 Φεβρουαρίου 2026, 13:58
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version